Τί είναι ένα beauty blender και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Το Blender Beauty είναι ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή υγρού μακιγιάζ. Το σχήμα του σε δάκρυ επιτρέπει τη βολική και ομοιόμορφη κατανομή του προϊόντος σε όλο το πρόσωπο. Από πού προέρχεται ο Blender Beauty, ποιες είναι οι ιδιότητές του, η χρήση του και οι τύποι του; Πώς να το χρησιμοποιήσετε, να το πλύνετε και να επιλέξετε το αυθεντικό;

Beauty Blender – τι είναι και από πού προέρχεται;

Το Beauty Blender έχει εφευρεθεί και κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την καλλιτέχνη μακιγιάζ του Χόλυγουντ Rea Ann το 2002. Το ροζ σφουγγαράκι σχήματος δακρύου που σχεδιάστηκε για την εφαρμογή μακιγιάζ γρήγορα έγινε πολύ δημοφιλές. Σήμερα, χρησιμοποιείται όχι μόνο από διάσημους καλλιτέχνες μακιγιάζ αλλά και από γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το Beauty Blender μπορεί να αναγνωριστεί από το μοναδικό σχήμα του που είναι το δάκρυ. Χάρη στο γεγονός ότι στερείται αιχμηρών άκρων, διευκολύνει ακόμη και την εφαρμογή μακιγιάζ. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν ραβδώσεις, λεκέδες ή μουντζούρες, αποχρωματισμοί και οι λεπτές γραμμές είναι λιγότερο ορατές.

Beauty Blender – ιδιότητες και χρήση

Το Beauty Blender είναι ένα μαλακό και ελαστικό πορώδες σφουγγάρι. Χάρη στη δομή που μοιάζει με κηρήθρα, διατηρεί το νερό αποτελεσματικά. Αν βρεχτεί πριν από τη χρήση, απορροφά το καλλυντικό μόνο σε ελάχιστο βαθμό. Το Beauty Blender δεν περιέχει λατέξ και είναι άοσμο και υποαλλεργικό. Πρέπει να πλένεται τακτικά.

Αρχικά, το Beauty Blender υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε ως σφουγγάρι για την εφαρμογή μόνο μεικ απ. Παρ’ όλα αυτά, με την πάροδο του χρόνου, η χρήση του έχει επεκταθεί και τώρα, περιλαμβάνει την εφαρμογή του ρουζ με τη μορφή μιας κρέμας, του concealer και ακόμη και της κρέμας προσώπου.

Beauty Blender – είδη

Το αυθεντικό Beauty Blender είναι 5,5 cm προς 3,5 cm, ζυγίζει 4 γραμμάρια και έχει ροζ χρώμα. Με τον καιρό, τα σφουγγάρια άρχισαν να εμφανίζονται σε πολλά άλλα μεγέθη, σχήματα, χρώματα και σκοπούς. Σήμερα, η αγορά καλλυντικών αφθονεί στους διάφορους τύπους τους, εδώ είναι όλοι:

  • Beauty Blusher – μια μικρότερη έκδοση του Beauty Blender που έχει σχεδιαστεί για την εφαρμογή ρουζ με τη μορφή κρέμας ή σκόνης. Το γκρι χρώμα του καθιστά ευκολότερο να ταιριάζει και να συνδυάζει τις αποχρώσεις.
  • Beauty Blender micro και mini – το μίνι Beauty Blender διανέμει τα καλλυντικά με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά σε τέτοια τμήματα του προσώπου όπως οι γωνίες των ματιών, των βλεφάρων ή γύρω από τη μύτη. Επιτρέπει πιο ακριβή περιγράμματα και τονισμό των χαρακτηριστικών του προσώπου.
  • Το White Beauty Blender χρησιμοποιείται για την εφαρμογή άχρωμων παρασκευασμάτων, όπως κρεμών και ορών.
  • Το Black Beauty Blender έχει σχεδιαστεί για εφαρμογή ψεύτικου μαυρίσματος.
  • Το σφουγγάρι Blotterazzi έχει ως στόχο τη συλλογή περίσσειας σμήγματος. Αναζωογονεί το μακιγιάζ και δεν το παραβιάζει. Έχει το πλεονέκτημα έναντι των χαρτιών που προσκολλάται στο δέρμα με όλη την επιφάνεια, χάρη στο οποίο απορροφά ομοιόμορφα το σμήγμα και δεν τρίβει το μακιγιάζ, ενώ το χαρτί μαζεύει μόνο από εκείνα τα σημεία όπου πιέζεται.

Beauty Blender – πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Για να χρησιμοποιήσετε το Beauty Blender, πρέπει να το βρέχετε με τρεχούμενο νερό και να πιέζετε την περίσσεια νερού με χαρτοπετσέτα. Μόλις το σφουγγάρι είναι έτοιμο, βυθίστε το στο προϊόν μακιγιάζ και μεταφέρετε στο πρόσωπό σας. Πιέστε απαλά αλλά σταθερά στο πρόσωπό σας και συνεχίστε να το πιέζετε τριγύρω. Μην περνάτε το σφουγγάρι πάνω από το πρόσωπό σας, απλώς πιέστε το απαλά ή πιέστε το μακιγιάζ στο δέρμα για ένα άψογο φινίρισμα. Το ευρύτερο τμήμα του εφαρμογέα θα είναι κατάλληλο για μεγαλύτερες περιοχές, όπως το μέτωπο και τα μάγουλα, ενώ χρησιμοποιείτε τη μυτερή άκρη για να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σε μικρότερες περιοχές, για παράδειγμα γύρω από τα μάτια και τη μύτη.

Πώς να προσδιορίσετε τον αυθεντικό Beauty Blender;

Κάθε φορά που ένα προϊόν γίνεται δημοφιλές, ο αριθμός των απομιμήσεων αυξάνεται. Το ίδιο ισχύει και για το Beauty Blender. Δυστυχώς, γίνεται πιο δύσκολο να προσδιοριστεί εάν το προϊόν είναι αυθεντικό λόγω των παραπλανητικών και ψευδών πληροφοριών που αναγράφονται στην ετικέτα των περισσότερων εφαρμοστών. Παρόλο που μπορεί να αγοράσουμε ένα ψεύτικο προϊόν παντού, φαίνεται ότι η ηλεκτρονική αγορά είναι η πιο επικίνδυνη λύση. Αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σε αυτή την περίπτωση είναι η εκπληκτικά χαμηλή τιμή, αν και μπορεί επίσης να είναι παραπλανητική. Οι κατασκευαστές αυξάνουν την τιμή των ψεύτικων αντιγράφων προκειμένου να μην αποθαρρύνουν τους πιθανούς πελάτες από την αγορά τους. Το αυθεντικό Beauty Blender είναι εξαιρετικά μαλακό, έχει λιγότερους πόρους από το πλαστό και απορροφά πιο εύκολα το νερό, και ως εκ τούτου αυξάνει το μέγεθός του και γίνεται πιο ανθεκτικό. Επιπλέον, είναι αδύνατο να τοποθετηθεί σε όρθια θέση λόγω του στρογγυλεμένου σχήματος.

Πώς να πλύνετε το Beauty Blender;

Το Beauty Blender πρέπει να πλένεται πριν από κάθε χρήση ή μετά από κάθε εφαρμογή: ο παραγωγός εγγυάται ότι αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί σε τέλεια φόρμα για έως και 4 μήνες! Αξίζει να το πλύνετε με το αφρώδες σαπούνι και το ειδικό υγρό, ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε και με το κανονικό σας σαπούνι ή σαμπουάν. Μόλις καθαριστεί καλά, βάλτε το στην άκρη και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα – βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι ευάερος, μακριά από τον θερμαντήρα και χωρίς υγρασία και ηλιακό φως. Η μη τήρηση αυτών των όρων θα επηρεάσει αρνητικά την ανθεκτικότητα του προϊόντος.

Το Beauty Blender χάνει το έντονο χρώμα του με κάθε χρήση. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν υπόκειται σε καταγγελίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *