Συμβουλές μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια

Το μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια είναι ένα πολύπλοκο έργο, διότι οι μάσκες, οι σκιές των ματιών και τα κραγιόν περιέχουν πολλά συνθετικά χρωστικά που μπορούν να ερεθίσουν. Αυτά περιλαμβάνουν: οξείδιο του χρωμίου (σε καλλυντικά με πράσινο χρώμα), κοχενία (σε βιολετί και ροζ καλλυντικά) και οξείδιο του σιδήρου με νικέλιο (σε καφέ καλλυντικά). Οι φυσικές ουσίες, όπως είναι οι χρωστικές με βάση το κολοφώνιο, το wallflower και τα παράγωγα των ενώσεων άνθρακα, μπορούν επίσης να είναι αλλεργιογόνα. Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ όταν έχετε ευαίσθητα μάτια; Ποια καλλυντικά είναι ασφαλή και υποαλλεργικά; Ποιες σκιές ματιών, μάσκες και εργαλεία μακιγιάζ και αξεσουάρ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Είναι μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια και φακούς επαφής αμοιβαία αποκλειστικά; Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σε ευαίσθητα μάτια και να καταπραΰνετε τους ερεθισμούς των ματιών;

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – ασφαλή καλλυντικά

Αν αισθάνεστε δυσφορία κατά την εφαρμογή της μάσκαρας σας, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση αυτού του προϊόντος. Είναι απίθανο τα μάτια σας να συνηθίσουν στο νέο καλλυντικό και η δυσφορία να υποχωρήσει. Αντίθετα, θα επιδεινωθεί. Εάν το ζήτημα συνεχίζει να επανεμφανίζεται παρά τη χρήση διαφορετικών προϊόντων μάσκαρς, καλό είναι να εξετάσετε τη χρήση υποαλλεργικών καλλυντικών. Στη συσκευασία θα πρέπει να δηλώνεται ότι έχουν σχεδιαστεί για ευαίσθητα μάτια και για χρήστες φακών επαφής.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ασφαλή καλλυντικά, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το μακιγιάζ μας και να προσπαθείτε να παραλείπετε τα μάτια. Και ναι – μην στρέφετε το εσωτερικό του βλεφάρου σας, μην καλύπτετε τις βλεφαρίδες πάρα πολύ και μην εφαρμόζετε μάσκαρα ή μολύβι ματιών στη γωνία του ματιού. Μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού των ματιών και αλλεργιών.

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – υποαλλεργικά καλλυντικά

Τα υποαλλεργικά καλλυντικά διατίθενται σε διάφορα χρώματα, αλλά είναι καλό να αποφύγετε τις σκληρές αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και του μοβ. Γιατί; Επειδή δημιουργούνται από το συνδυασμό πολλών χρωστικών ουσιών, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης. Η πράσινη βαφή είναι η πιο επικίνδυνη και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιείται πλέον στα καλλυντικά για ευαίσθητα μάτια. Οι χρωστικές που περιλαμβάνονται στα υποαλλεργικά καλλυντικά καθαρίζονται καλά (για παράδειγμα, το οξείδιο του σιδήρου από νικέλιο) ή προστατεύονται για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ερεθισμού.

Ο αριθμός των συστατικών στα υποαλλεργικά καλλυντικά διατηρείται στο ελάχιστο, διότι όσο περισσότερες ουσίες υπάρχουν τοόσο πιο πιθανό είναι να ερεθίσουν το μάτι. Ορισμένες ουσίες σε καλλυντικά αυτού του τύπου έχουν ιδιότητες που ελαφρώς καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, όπως το θερμικό νερό και η πανθενόλη. Ακόμη και τα υποαλλεργικά καλλυντικά πρέπει να περιέχουν συντηρητικά για να τα προστατεύουν από βακτήρια, μύκητες και μούχλα.

Μια καλή επιλογή είναι τα καλλυντικά μεταλλικών στοιχείων, τα οποία περιέχουν μόνο τρία συστατικά. Για το λόγο αυτό τους δόθηκε το όνομα «υποαλλεργικό».

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – ματ σκιά ματιών

Τα σωματίδια που κάνουν τις υποαλλεργικές σκιές ματιών και τις μάσκες πρέπει να συνθλίβονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής, έτσι ώστε να προσκολλώνται, να μην πέφτουν στα μάτια και να συσσωρεύονται. Μεγάλα, ακανόνιστου σχήματος σωματίδια μπορούν να συμβάλλουν στο σχηματισμό μηχανικών μικρο-τραυματισμών. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποφεύγονται τα καλλυντικά που περιέχουν μαργαριτάρια που συχνά βρίσκονται σε σκιές ματιών. Το μαργαριταρένιο γέμισμα που τα αποτελούν, προκαλούν βλάβη στο δέρμα και όταν φτάνουν στο μάτι – τραύματα του επιπεφυκότα.

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – μάσκαρα

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για τη χρήση μάσκαρας πάχυνσης και μπούκλας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μολύνουν. Θα ήταν καλύτερα αν είχαν το φυσικό pH των δακρύων. Από την άλλη πλευρά, οι αδιάβροχες μάσκες δεν συνιστώνται επειδή περιέχουν ισχυρά συντηρητικά.

Αντί της μάσκαρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χέννα που δεν θα πυκνώσει τις βλεφαρίδες αλλά θα διευρύνει τα μάτια και θα προσθέσει σαφήνεια. Πριν από αυτό, είναι καλό να ζητήσετε από έναν αισθητικό να κάνει μια δοκιμή στο δέρμα πίσω από το αυτί σας. Εάν η χέννα το ενοχλεί, θα πρέπει να σταματήσετε να την χρησιμοποιείτε.

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – εργαλεία μακιγιάζ και αξεσουάρ

Όταν έχετε ευαίσθητα μάτια, δεν συνιστάται η χρήση του εφαρμογέα που περιλαμβάνεται στις παλέτες σκιών ματιών – παρόλο που είναι μικρός και βολικός, ο ακατέργαστος σπόγγος μπορεί να ερεθίσει το δέρμα γύρω από τα μάτια. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πινέλα για άτομα με ευαίσθητα μάτια στα φαρμακεία, αλλά είναι καλό να ελέγξουμε τις υποαλλεργικές βούρτσες που παράγουν τα χρωματιστά καλλυντικά. Είναι πολύ πιθανό ο εφαρμοστής που προσφέρουν να έχει κατασκευαστεί από μαλακά και ευαίσθητα υλικά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι που ονομάζεται μπλέντερ ομορφιάς ή να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας ή μία υγρή βατονέτα. Εάν επιλέγετε σκιά ματιών από κρέμα, την εφαρμόζετε με δάκτυλα ή λεπτό πινέλο.

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια και φακούς επαφής

Είναι δυνατός αυτός ο συνδυασμός; Φυσικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

  • Εφαρμόστε μακιγιάζ μετά την τοποθέτηση των φακών επαφής και αφαιρέστε το μακιγιάζ μετά την αφαίρεσή τους.
  • Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά καλλυντικά.
  • Μην χρησιμοποιείτε χαλαρές σκιές ματιών, καθώς τα σωματίδια μπορούν να πέσουν κάτω από τους φακούς. Η καλύτερη επιλογή είναι κρεμώδη σκιά ματιών χωρίς μαργαριτάρι.
  • Μην βάφετε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σας, επειδή το προϊόν μπορεί να πέσει κάτω από τους φακούς επαφής.
  • Για αφαίρεση μακιγιάζ χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς ορυκτέλαιο.
  • Σε περίπτωση οποιουδήποτε ερεθισμού, αφαιρέστε τους φακούς επαφής και στη συνέχεια το μακιγιάζ.

Μακιγιάζ για ευαίσθητα μάτια – αφαίρεση μακιγιάζ

Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας με άοσμο και χωρίς λάδια προϊόντα με pH των δακρύων, τα οποία περιέχουν καταπραϋντικό ιαματικό νερό. Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.

Ξεκινήστε με βούτηγμα του βαμβακιού σε κάποιο ντεμακιγιάζ και εφαρμόστε το στο άνω βλέφαρο. Μετά από λίγο, μετακινήστε το απαλά προς τα κάτω. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα νέο κομμάτι βαμβακιού στο κάτω βλεφάρων και περιμένετε μια στιγμή. Τώρα, πάλι, εφαρμόστε το βαμβάκι στο επάνω βλέφαρο και μετακινήστε το απαλά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Επαναλάβετε μέχρι τα μάτια σας να είναι τελείως καθαρά.

Πώς να απαλύνετε τον ερεθισμό των ματιών;

Για να απαλύνουμε τα ερεθισμένα μάτια, χρησιμοποιούμε ένα λεπτό προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ και δεν τρίβουμε τα μάτια μας. Μπορείτε επίσης να βάλετε οφθαλμικές σταγόνες με ευφραίία. Για τα πρησμένα βλέφαρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες από ιαματικό νερό, τσάι ή χαμομήλι. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε μια χαλαρωτική κρέμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν φέρνουν ανακούφιση και μειώνουν την ερυθρότητα, το σχίσιμο ή το πρήξιμο, ζητήστε ιατρική βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *