Χημική Απολέπιση Σώματος και Μικροδερμοαπόξεση

Πιστεύετε ότι το scrub είναι μόνο για το πρόσωπο; Μπορείτε να το κάνετε στα χέρια, στα πόδια, στους γλουτούς, ακόμα και στο κεφάλι σας. Μπορείτε να αγοράσετε εύκολα ένα προϊόν για scrub από κάποιο μαγαζί ή να το φτιάξετε μόνη σας με συστατικά που θα βρείτε στην κουζίνα. Αλλά τι κάνουμε όταν το απαλό scrub δεν βοηθάει και χρειαζόμαστε ισχυρό καθαρισμό δέρματος; Η χημική απολέπιση είναι αυτό που ψάχνουμε. Δοκιμάστε αυτή την καινούργια αναζωογονητική θεραπεία.

Τι είναι η απολέπιση σώματος;

Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία ομορφιάς, η οποία πραγματοποιείται ευρέως από αισθητικούς και δερματολόγους. Κατά την διάρκεια της χημικής απολέπισης, αφαιρούνται τα παλιά νεκρά κύτταρα του δέρματος. Σε αντίθεση με το κανονικό scrub, το δέρμα αφαιρείται από ειδικά καυστικά διαλύματα. Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και το δέρμα μπορεί να αναπνεύσει και να επουλωθεί. Υπάρχουν πολλά είδη χημικής απολέπισης και το ποιο θα διαλέξετε εξαρτάται από την περιοχή στην οποία θα το εφαρμόσετε. Η χημικά απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει μεγάλα κομμάτια λιπώδη ιστού και να αναζωογονήσει το δέρμα σας, κάνοντάς το τέλειο.

microdermabrasion (1)

Η απολέπιση είναι τέλεια για πολλές θεραπείες. Είναι καλή για την ακμή, για τα σημάδια ακμής και για τις λεπτές γραμμές. Η απολέπιση βελτιώνει την υφή του δέρματος και χάρη σε αυτή το δέρμα μπορεί να απορροφήσει περισσότερες βιταμίνες από τις κρέμες. Υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από την χημική απολέπιση. Καταπραΰνει το δέρμα, οι ατέλειες ελαχιστοποιούνται και εξισορροπούνται τυχόν αποχρωματισμοί.

Υπάρχουν πολλά είδη απολέπισης. Υπάρχει η χημικά απολέπιση και η μικροδερμοαπόξεση. Η δεύτερη διαδικασία τρίβει τις ατέλειες του δέρματος, όπως κάνουμε και με το scrub στο μπάνιο μας, αλλά πιο αποτελεσματικά. Μετά από κάποιες χημικές απολεπίσεις, μπορείτε να γυρίσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, καθώς τα χημικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ απαλά και δεν προκαλούν ερεθισμούς. Η άλλη μέθοδος, παρ’ όλα αυτά, απαιτεί περισσότερο χρόνο ώστε να επουλωθεί το δέρμα, καθώς η επιδερμίδα διαπερνάται βαθιά. Οι χημικές απολεπίσεις δεν συστήνονται σε όσους έχουν σκούρο δέρμα, καθώς η απολέπιση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να αποχρωματιστεί η επιδερμίδα και να γίνει κάποιους τόνους πιο ανοιχτή. Η μικροδερμοαπόξεση είναι η καλύτερη εναλλακτική εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με το δέρμα σας, αλλά δεν επιθυμείτε να αλλάξετε την απόχρωσή του.

Η χημική απολέπιση ήταν ευρέως γνωστή στην αρχαία εποχή και χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα και την Ρώμη από πολλές γυναίκες. Στις ημέρες μας, τα χημικά scrubs είναι πολύ δημοφιλή καθώς προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *