Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας στο σπίτι; 4 αλάνθαστες μέθοδοι

Ονειρεύεστε λευκά και υγιή δόντια; Καθόλου περίεργο. Η τέλεια οδοντοστοιχία βελτιώνει την εμφάνισή μας σημαντικά. Συχνά καταφεύγουμε σε δαπανηρές θεραπείες για να κάνουμε τα κιτρινωπά δόντια μας πιο λευκά, ξεχνώντας ισχυρές σπιτικές μεθόδους. Μάθετε τα τέσσερα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο λευκό χαμόγελο, χωρίς να βγείτε απ’ το σπίτι.

Ποια είναι η αιτία των κιτρινισμένων δοντιών;

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι τα εντελώς λευκά δόντια δεν υπάρχουν φυσικά. Τα οστά μας, στα οποία ανήκουν και τα δόντια, είναι ελαφρώς κιτρινωπά από τη φύση τους. Ωστόσο οι κακές διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα τσιγάρων ή η υπερβολική κατανάλωση καφέ, συμβάλλουν στο κιτρίνισμα των δοντιών. Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών; Ο κύριος λόγος που επηρεάζει ην απόχρωση των δοντιών είναι τα γονίδια. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ορισμένα φάρμακα και η ανεπαρκής υγιεινή, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά το χρώμα των δοντιών.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια με σπιτικές θεραπείες;

Πρώτον απαιτείται προσοχή στον τρόπο περιποίησης των δοντιών. Τα βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα; Αν όχι, προσπαθήστε να τα καθαρίζετε αφού πιείτε καφέ – προκαλεί αποχρωματισμό του σμάλτου. Επιπλέον αποφύγετε τα χρωματιστά και τα ανθρακούχα ποτά που επιδεινώνουν την κατάσταση του σμάλτου. Αν αποφύγετε τους παράγοντες που καταστρέφουν τα δόντια σας, μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικούς τρόπους για να λευκάνετε τα δόντια σας. Τι χρειάζεστε;

  1. Κουρκουμάς – ένα ασιατικό μπαχαρικό που έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. Ένα από αυτά είναι ότι λευκαίνει τα δόντια πανεύκολα – βάλτε μια μικρή ποσότητα κουρκουμά στην οδοντόκρεμα σας και βουρτσίστε τα δόντια ως συνήθως. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα με κουρκουμά. Πώς; Χρειάζεστε: 1 κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη, 1 κουταλιά λάδι καρύδας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
  2. Η χρήση λαδιού είναι η λεύκανση των δοντιών σε στυλ αγιούρβεντα – πρόκειται για έναν παλιό ινδουιστικό τρόπο που επικεντρώνεται στο άπλωμα ενός φυσικού λαδιού πάνω στα δόντια. Τα έλαια που σας βοηθούν να επαναφέρετε την λευκή όψη στα δόντια σας είναι το ηλιέλαιο, το λάδι καρύδας, το έλαιο κράμβης, το λινέλαιο και το σησαμέλαιο.
  3. Μαγειρική σόδα – είναι μια ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, ακόμα και για τα κιτρινωπά δόντια. Μπορεί να αφαιρέσει τη συσσώρευση πλάκας και να φωτίσει τα δόντια. Ωστόσο να είστε προσεκτικοί με τη μαγειρική σόδα, γιατί εάν τη χρησιμοποιείται πολύ συχνά, θα αλλοιώσει το σμάλτο.
  4. Φρούτα – έχουν πολύτιμες ιδιότητες, όπως η λεύκανση των δοντιών. Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα για να βελτιώσετε την όψη των δοντιών σας; Δοκιμάστε να πλύνετε τα δόντια σας με χυμό λεμονιού και νερό. Επίσης την επόμενη φορά που θα φάτε μπανάνα, μην πετάξετε τη φλούδα, αλλά τρίψτε την στα δόντια σας για να γίνουν πιο λευκά.