Σακούλες κάτω από τα μάτια. Δείτε πως να ξεφορτωθείτε αυτό το πρόβλημα για πάντα

Τα πρησμένα μάτια και οι σακούλες είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας – αποκαλύπτουν σε όλους πόσο κακή μέρα είχαμε, σοβαρά προβλήματα, ότι ξενυχτήσαμε ή είχαμε μια δύσκολη νύχτα. Τουλάχιστον έτσι βλέπουν οι περισσότεροι ένα άτομο με μάτια πρησμένα και μαύρους κύκλους. Η αιτία αυτών των ατελειών μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από μία δύσκολη προσωπική κατάσταση. Τι προκαλεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Πώς να τις ξεφορτωθείτε για πάντα; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα μυστικά ενός ξεκούραστου προσώπου.

Τι είναι οι σακούλες κάτω από τα μάτια;

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι το συνηθισμένο όνομα που δίνεται σε μια πάθηση του δέρματος που μπορεί να περιγραφεί, ως ένα μη ελκυστικό οίδημα που επηρεάζει το κάτω μέρος των ματιών και τη γύρω περιοχή του δέρματος. Το πρήξιμο προκαλείται από τη λέμφο που εγκαθίσταται στον ιστό κάτω από τα μάτια, αντί να κυκλοφορεί και να φεύγει από το σημείο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, λόγω των οποίων εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια στο πρόσωπο και μπορεί να είναι εντελώς άσχετοι με το άγχος ή ένα ξενύχτι. Απλώς αυτοί οι δύο παράγοντες είναι πιο συνηθισμένες αιτίες των μαύρων κύκλων, όχι όμως του πρηξίματος. Το πρήξιμο οφείλετε σε εναποθέσεις τοξινών στα λεμφαγγεία και της κυκλοφορίας, η οποία για κάποιο λόγο επιβραδύνεται.

Σακούλες κάτω από τα μάτια – αιτίες

Οι αιτίες που προκαλούν σακούλες κάτω από τα μάτια είναι πολλές και διαφορετικές. Δείτε παρακάτω:

  • καθιστική ζωή και έλλειψη σωματικής άσκησης,
  • κακές διατροφικές συνήθειες και ανθυγιεινή διατροφή,
  • υψηλή ποσότητα αλατιού,
  • υψηλή ποσότητα αλκοόλ και καφέ,
  • κάπνισμα τσιγάρου,
  • λάθος προϊόντα περιποίησης (π.χ. πολύ βαριά ή με έντονη δράση),
  • έντονο ντεμακιγιάζ,
  • λανθασμένος καθαρισμός (π.χ. ύπνος με υπολείμματα μακιγιάζ).

Πώς να ξεφορτωθείτε τις σακούλες κάτω από τα μάτια;

Πρέπει φυσικά να ξεκουράζεστε καλά την νύχτα, εάν οι σακούλες προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, κάτι που είναι εύκολο να διορθωθεί. Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όταν το πρήξιμο προκαλείται από άλλους παράγοντες, εκτος έλλειψης ύπνου.

Πρώτον, διακόψτε τη χρήση προϊόντων περιποίησης που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην περιοχή των ματιών και να οδηγούν την λέμφο στη συγκέντρωση στους ιστούς. Αλλάξτε τα με πιο ελαφριά καλλυντικά, ιδανικά σε μορφή τζελ, ή θρεπτικού σέρουμ. Μια άλλη λύση είναι ένα απορροφητικό φυσικό λάδι ή εκχύλισμα κόκκων καφέ, τα οποία ενεργοποιούν την κυκλοφορία και αποτρέπουν την λεμφοστασία. Άλλες ενδιαφέρουσες ουσίες είναι τα: εκχύλισμα αίσκουλου, τζίσενγκ μπιλόμπα, πεντάνευρο λογχοειδές, πράσινος καφές και αγγούρι. Τα εκχυλίσματα αυτών των φυτών ενισχύουν την κυκλοφορία της λέμφου.

Γρήγορος τρόπος για μείωση πρηξίματος 

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι για τις σακούλες κάτω από τα μάτια γρήγορα, δοκιμάστε ένα παλιό και διάσημο κόλπο που θα σας βοηθήσει να τις ξεφορτωθείτε. Και φυσικά μιλάω για τις φέτες αγγουριού. Βάλτε τις στο ψυγείο για να κρυώσουν, καθώς έτσι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Το αγγούρι καταπολεμά την λεμφοστασία και παράλληλα φωτίζει τους μαύρους κύκλους, αν έχετε.

Μία ακόμα σίγουρη λύση είναι τα φακελάκια τσαγιού – είτε πράσινα, είτε λευκά. Φτιάξτε δύο φακελάκια τσαγιού και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, βάλτε τα στα μάτια σας και αφήστε τα να δράσουν για μερικά λεπτά.

Και για το τέλος, ρολό νεφρίτη, ένα εύκολα προσβάσιμο και οικονομικό αξεσουάρ περιποίησης. Η πέτρα νεφρίτη παραμένει δροσερή για ώρα και το μασάζ με αυτήν λειαίνει την επιδερμίδα, χωρίς κανένα ίχνος πρηξίματος.

Σακούλες κάτω από τα μάτια – προληπτικά μέτρα 

Υπάρχει τρόπος να αποτραπούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια; Φυσικά και υπάρχουν μερικά αποδεδειγμένα και εύχρηστα μυστικά! Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά

  1. Ο νυχτερινός ύπνος είναι το πιο σημαντικό. Να κοιμάστε για τουλάχιστον 7 ώρες.
  2. Πρέπει να κάθεστε και να χαλαρώνετε κατά τη διάρκεια της μέρας, έστω για λίγο, γιατί αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στη φυσική σας εμφάνιση και την υγεία σας.
  3. Να πίνετε άφθονο μεταλλικό νερό και ροφήματα βοτάνων. Με αυτόν τον απλό τρόπο βοηθάτε τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.
  4. Αυτό ίσως είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λιγότερα διεγερτικά και φάρμακα.
  5. Μειώστε το αλάτι στο φαγητό.
  6. Να είστε προσεκτικοί με το δέρμα σας όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ.
  7. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματός σας και ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Προσπαθήστε επίσης να βρείτε κάποια καλλυντικά που να έχουν σύνθεση με έστω ένα από τα εκχυλίσματα που αναφέρονται παραπάνω.
  8. Πάρτε ένα ρολό νεφρίτη και κάντε μασάζ στα μάτια.