Βιταμίνη Α στην περιποίηση του δέρματος: περίληψη των καλύτερων σέρουμ προσώπου με ρετινόλη

Η ρετινόλη κρύβει πολλά μυστικά. Αυτό που γνωρίζουμε για τα οφέλη που μας παρέχει είναι ότι πρόκειται για ένα αναντικατάστατο συστατικό αντιγήρανσης στα καλλυντικά. Αυτό είναι αλήθεια και το σέρουμ ρετινόλης είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα προς τη διατήρηση της νεανικότητας. Ποιο σέρουμ βιταμίνης Α να διαλέξετε για τα καλύτερα αποτελέσματα;

Πριν αναλύσουμε τα καλύτερα προϊόντα ρετινόλης, ας μάθουμε γιατί αυτή η βιταμίνη είναι ένα πολυπόθητο συστατικό για την αντιγηραντική θεραπεία του δέρματος.

Ρετινόλη, δηλαδή βιταμίνη Α

Μερικοί άνθρωποι σας προειδοποιούν για τη ρετινόλη, λέγοντας ότι προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ άλλοι σας ενθαρρύνουν να την χρησιμοποιείτε καθημερινά, γιατί αντιμετωπίζει την ακμή, αναζωογονεί και μειώνει τις ρυτίδες. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια;

Η ρετινόλη είναι παράγωγο βιταμίνης Α και μάλιστα το πιο δημοφιλές στις θεραπείες κατά της ακμής, αλλά παράλληλα χρησιμοποιείται και για αντιρυτιδική περιποίηση προσώπου και αφαίρεση σκούρων σημαδιών. Πρόκειται για μια αποτελεσματική αντιγηραντική ουσία που έχει μόνο ένα ελάττωμα. Έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Α, άρα ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς και το δέρμα να αντιδράσει στο φως του ήλιου.

Γιατί σέρουμ με ρετινόλη;

Για τους παραπάνω λόγους είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ρετινόλη που εμπεριέχεται σε ένα σέρουμ, να αποφεύγετε τη χρήση κατά τη διάρκεια της μέρας και να την τοποθετείτε πριν από την ενυδατική κρέμα, με δείκτη προστασίας SPF. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητες περιποίησης του προϊόντος και προστατεύετε το δέρμα από ερεθισμούς.

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει η συχνή χρήση σέρουμ ρετινόλης; Εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση του δέρματός σας, όταν ξεκινάτε τη θεραπεία, αλλά η ρετινόλη σίγουρα θα:

  • απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα και θα λειάνει το δέρμα.
  • μειώσει τις ρυτίδες και τα σκούρα σημάδια.
  • προσθέσει ελαστικότητα και θα τονώσει το πρόσωπο.
  • ξεμπλοκάρει τους πόρους του δέρματος και θα είναι λιγότερο ορατοί.
  • μειώσει την ακμή και τα μαύρα στίγματα.
  • ενισχύσει τη λάμψη του δέρματος και το υγιές χρώμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΕΡΟΥΜ ΡΕΤΙΝΟΛΗΣ

Δείτε παρακάτω τα σέρουμ προσώπου ρετινόλης με τις περισσότερες πωλήσεις που αξίζει να λάβετε υπόψιν όταν επιλέγετε το καλύτερο προϊόν καθημερινής περιποίησης για το δέρμα σας: τα καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη Α.

▶ Nanoil Ρετινόλης: Σέρουμ Προσώπου με Βιταμίνη Α

Μέγεθος: 50 ml

Οι καταναλωτές αναφέρουν ότι το Nanoil Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ρετινόλη. Τα αποτελέσματα που προσφέρει η εξαιρετικά συμπυκνωμένη φόρμουλα επιβεβαιώνονται ακόμα και από ειδικούς στην περιποίηση του δέρματος. Το γυάλινο μπουκαλάκι περιέχει καθαρή βιταμίνη Α και αντιοξειδοτικό εκχύλισμα Πουναρνάβα.

Το Nanoil Σέρουμ Προσώπου Ρετινόλης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας. Χάρη στην ελαφριά φόρμουλα, απορροφάται τέλεια και λειτουργεί μέσα στο δέρμα, καταπολεμώντας τις ρυτίδες και βελτιώνοντας την εμφάνιση. Πρόκειται για το μοναδικό σέρουμ ρετινόλης που δεν μειώνει απλά τα σημάδια ή τις ρυτίδες, αλλά παράλληλα βελτιώνει το σχήμα του προσώπου, ενώ επαναφέρει την υγεία του δέρματος, χαρίζοντας άψογη εμφάνιση.

Μάθετε περισσότερα: www.nanoil.gr

▶ Kiehl’s Midnight Recovery Συμπύκνωμα

Μέγεθος: 15/30 ml

Αυτό το συμπύκνωμα μικρού μεγέθους για βραδινή περιποίηση, είναι ένα προϊόν τοπ σε πωλήσεις με ρετινόλη. Αυτό το σέρουμ έχει σχεδιαστεί μόνο για νυχτερινή χρήση, επειδή υποτίθεται ότι επανορθώνει, αναζωογονεί και αναπληρώνει τους φυσικούς πόρους του δέρματος που έχουν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της μέρας.

Το 99,8% του συμπυκνώματος της Kiehl’s Midnight Recovery αποτελείται από φυσικές ουσίες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η τιμή είναι δικαιολογημένα τόσο υψηλή. Εκτός από τη βιταμίνη Α, το σέρουμ περιέχει έλαιο λεβάντας, έλαιο νυχτολούλουδου και σκουαλένιο ελιάς (υποκατάστατο του φυσικού σκουαλενίου που υπάρχει στο ανθρώπινο δέρμα).

▶ The Ordinary Ρετινόλη 0,2% με Σκουαλένιο

Μέγεθος: 30 ml

Ένα ακόμα σέρουμ ρετινόλης από τη διάσημη μάρκα – The Ordinary. Αυτή η φόρμουλα χωρίς νερό περιέχει 0,2% αγνή ρετινόλη. Πρόκειται για μια χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, αλλά είναι αρκετή για να καταπολεμήσει τις ρυτίδες και να συσφίξει το δέρμα. Δυστυχώς πρέπει να περιμένετε πολύ καιρό για να δείτε αποτελέσματα.

Η Ρετινόλη από την The Ordinary 0,2% με Σκουαλένιο περιέχει εκχύλισμα ντομάτας, βιταμίνη Α, σκουαλένιο, απαραίτητο για το δέρμα και αντιφλεγμονώδες εκχύλισμα δενδρολίβανου. Εάν το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα, καλύτερα να επιλέξετε ένα προϊόν με λιγότερα συστατικά.

▶ Peter Thomas Roth Fusion ΜΜ Ρετινόλης

Μέγεθος: 30 ml

Ένα από τα πιο ακριβά σέρουμ που θα παρουσιάσουμε είναι το Peter Thomas Roth Fusion με Ρετινόλη που προορίζεται για νυχτερινή περιποίηση. Όταν κοιτάζετε το μπουκαλάκι σε σκούρο χρώμα, μπορεί να νομίσετε ότι είναι ένα προϊόν περιποίησης για άνδρες, αλλά στην πραγματικότητα έχει σχεδιαστεί για κάθε τύπο δέρματος, για θαμπό και ιδιαίτερα αδύναμο. Η μακροχρόνια χρήση υποτίθεται ότι μειώνει τις ρυτίδες. Το σέρουμ από την Peter Thomas Roth δεν είναι υπερφορτωμένο με πολλά συστατικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι περιέχει τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε) και σκουαλένιο. Δυστυχώς, το προϊόν περιέχει σιλικόνες και αλκοόλες.

▶ REN Clean Skin Care Bio Retinoid Αντιρυτιδικό Συμπύκνωμα Λαδιού

Μέγεθος: 30 ml

Ένα άλλο προϊόν ρετινόλης στην περίληψη μας είναι το REN Clean Skincare Bio Retinoid Αντιρυτιδικό Συμπύκνωμα Λαδιού. Πρόκειται για μια φόρμουλα με βάση το έλαιο που περιέχει ισχυρή ρετινόλη και ανήκει στη σειρά REN Keep Young And Beautiful. Έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Α και λιπιδίων που επωφελούν το δέρμα και πρέπει να τοποθετείται καθημερινά. Το σέρουμ θα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά το απόγευμα. Μειώνει τις ρυτίδες, ενυδατώνει και χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα.

▶ Σέρουμ Neauvia Retinoids

Μέγεθος: 30 ml

Το σέρουμ Neauvia Retinoids είναι η τελευταία ρετινόλη που θα σας παρουσιάσω. Ένα κομψό μαύρο μπουκαλάκι που περιέχει συμπυκνωμένο σέρουμ πλούσιο σε ρετινόλη 1%. Περιέχει τρεις μορφές βιταμίνης Α: αγνή ρετινόλη, βιο-ρετινόλη που προέρχεται από φυτά και ρετιναλδεΰδη.

Το Neauvia Retinoids Σέρουμ προτείνεται για τη μείωση των ρυτίδων και των σημαδιών, επειδή εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, ενώ χαρίζει ελαστικότητα, όταν χρησιμοποιείται συχνά. Δυστυχώς, εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές του, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε πολλά.

Συνοψίζοντας

Η αγορά καλλυντικών προσφέρει πάρα πολλά σέρουμ με ρετινόλη. Η βιταμίνη Α έχει γίνει τόσο δημοφιλής που οι εταιρείες καλλυντικών προσπαθούν να καλύψουν τη ζήτηση. Να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέγετε μόνο υψηλής ποιότητας σέρουμ ρετινόλης που περιέχουν τη σωστή μορφή βιταμίνης A σε ασφαλή και αποτελεσματική συγκέντρωση, ενώ περιλαμβάνουν φυσικά και προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά.