Φροντίδα Ξηρού Δέρματος

Η ξηροδερμία μπορεί να είναι μία ντροπιαστική πάθηση, κατά την οποία λιγότερο λάδι παράγεται από τους αδένες του δέρματός μας. Η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας δρα σαν μία μηχανή με δικό της λάδι, αλλά κάποιες φορές η παραγωγή δεν επαρκεί για την ζήτηση. Το ξηρό δέρμα έχει αφυδατωμένη όψη καθώς δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία. Συχνά το αισθανόμαστε σφιχτό και άβολο μετά το πλύσιμο, εκτός και αν βάλουμε κάποια ενυδατική κρέμα. Το ξεφλούδισμα είναι σημάδι πολύ ξηρής και αφυδατωμένης επιδερμίδας. Η ξηροδερμία είναι το βασικό πρόβλημα κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όταν η υγρασία είναι λιγότερη. Επιπλέον, προβλήματα δημιουργεί το να κάνετε ντουζ με χημικά σαπούνια ή αφροντούς ή να μένετε σε περιβάλλον όπου ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός. Το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην πρόωρη γήρανση όταν το συγκρίνουμε με τις λιπαρές ή τις μεικτές επιδερμίδες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί το δέρμα σας μπορεί να είναι ξηρό.

  • Κάνετε ντουζ με ζεστό νερό,
  • Σκληρές καιρικές συνθήκες (πολύ ζέστη, καθόλου υγρασία, πολύ κρύο),
  • Κληρονομικότητα,
  • Αφυδάτωση,
  • Air condition,
  • Κεντρική Θέρμανση,
  • Χρήση σαπουνιών και σαμπουάν με SLS τα οποία αποστερούν το φυσικό λάδι από την επιδερμίδα σας.

Κάποιοι άνθρωποι ξοδέυουν πάρα πολλά χρήματα σε ακριβές lotion και σαπούνια, τα οποία είναι συχνά αναποτελεσματικά. Αντί να σπαταλάτε τα χρήματά σας σε ακριβά προϊόντα, δοκιμάστε φυσικές θεραπείες που θα δώσουν ξανά λάμψη στο δέρμα σας.

suchú pleť

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφορτωθείτε όλα τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού δέρματος. Οποιαδήποτε προϊόν εμπεριέχει Lauryl Θειικό Νάτριο είναι καταστροφικό γα το δέρμα σας, καθώς αφαιρεί την προστατευτική στοιβάδα της επιδερμίδας σας. Όταν τα μαλλιά σας γίνονται απόλυτα καθαρά, τότε αυτό είναι σημάδι ότι το σαμπουάν έχει χημική φόρμουλα. Η πιτυρίδα είναι σημάδι ότι υπάρχει ξηροδερμία και ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το προϊόν που χρησιμοποιείτε με ένα φυσικό, κάτι το οποία θα λύσει και το πρόβλημα της φαγούρας.

Να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα αμέσως μετά το μπάνιο. Να προσπαθείτε να αποφεύγετε τα καυτά μπάνια και να προτιμάτε χλιαρό νερό. Θα ήταν πολύ καλό για το δέρμα σας να προσθέσετε μία κουταλιά ελαιόλαδου ή λαδιού καρύδας στο μπάνιο σας. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα σας δεν θα χάσει την υγρασία του και θα παραμείνει απαλό και λείο για πολλές ώρες. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό και όχι βρύσης. Το νερό της βρύσης περιέχει χλωρίνη που ξηραίνει το δέρμα.

Όλοι όσοι υποφέρουν από ξηροδερμία πρέπει να πίνουν πολύ νερό. Όχι, δεν βοηθούν ο καφές, η σόδα ή το τσάι, καθώς προκαλούν αφυδάτωση. Μόνο το καθαρό νερό και τα φρούτα που είναι πλούσια σε νερό μπορούν να επαναφέρουν την ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας από μέσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την λάθος εντύπωση ότι πρέπει να πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε. Όταν διψάμε αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας μας δίνει ένα ισχυρό σήμα ότι είναι ήδη αφυδατωμένο. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε τότε είναι να πιείτε ένα ποτήρι κόκα κόλα. Συστήνεται να πίνετε εφτά με οχτώ ποτήρια φιλτραρισμένου νερού καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *