Μείνετε Μακριά από τις Συνέπειες της Θερμότητας: Καλύτερα Προστατευτικά Θερμότητας [Κατάταξη]

Απ’ ότι φαίνεται τα προστατευτικά θερμότητας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ αυτών που δεν μπορούν χωρίς το πρωινό χτένισμά τους με ισιωτική ή ψαλίδι. Αυτό είναι τέλειο γιατί η καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας προκαλεί συχνά μη αναστρέψιμη φθορά στα μαλλιά.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε υπέροχα χτενίσματα χωρίς να προκαλέσετε φθορά στα μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα είναι γνωστά ως προστατευτικά θερμότητας και θερμοπροστατευτικά. Αλλά ποιο είναι αρκετά καλό για να διατηρήσει τα μαλλιά ασφαλή όταν τα εκθέτετε σε ακραίες θερμοκρασίες; Θα το μάθετε παρακάτω.

Πώς λειτουργεί ένα προστατευτικό θερμότητας;

Το βασικό καθήκον του είναι να απομονώνει και να προστατεύει τα μαλλιά από την αρνητική επίδραση της θερμότητας που παράγεται από το πιστολάκι μαλλιών, την ισιωτική ή το ψαλίδι για μπούκλες. Είναι πραγματικά τόσο άσχημα τα πράγματα; Ας μάθουμε. Όταν χρησιμοποιείτε θερμότητα, τα μαλλιά αφυδατώνονται σιγά σιγά και το νερό χάνεται από τους άξονες. Αυτό συμβάλλει στην αγριότητα, στην ευθραυστότητα και στο σπάσιμο των μαλλιών. Οι οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αρνητικές συνέπειες στην κερατίνη – το δομικό συστατικό των μαλλιών. Όταν τα επίπεδα της κερατίνης μειωθούν, τα μαλλιά δεν είναι πλέον πυκνά ή λαμπερά. Σταματούν να είναι ελαστικά και υγιή.

Τρόποι για να διατηρήσετε τα μαλλιά ασφαλή από τη φθορά της θερμότητας

Για να αποφύγετε τις δυσμενείς επιπτώσεις της θερμότητας, πρέπει να παρέχετε μια προστατευτική στρώση στα μαλλιά σας, κάθε φορά πριν τη χρήση θερμότητας. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το κάνετε, χωρίς ένα προστατευτικό θερμότητας. Όταν χρησιμοποιείται ομοιόμορφα κατά μήκος των μαλλιών, το προϊόν αποτρέπει τη θερμότητα από τους άξονες της τρίχας, χαρίζοντας μια όμορφη εμφάνιση χωρίς να βλάπτετε τα μαλλιά σας. Τα προστατευτικά θερμότητας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν τα μαλλιά ασφαλή πριν από την ηλιοθεραπεία ή τη σάουνα.

Γιατί τα σπρέι προστασίας θερμότητας είναι τα καλύτερα;

Παρόλο που τα προστατευτικά θερμότητας είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές, τα σπρέι είναι το πιο αποτελεσματικά. Όταν είναι σε συσκευασία σπρέι το προϊόν απλώνεται εύκολα και ομοιόμορφα στα μαλλιά. Επίσης είναι ανάλαφρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Τέλος το σπρέι σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα προϊόντος στα μαλλιά. Είτε χρειάζεστε τρεις, είτε τέσσερις ψεκασμούς, αυτό εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών σας, θα είστε πάντα σίγουροι ότι εφαρμόσατε όσο προϊόν χρειάζονται τα μαλλιά για να παραμείνουν ενυδατωμένα και υγιή.

Ποια προστατευτικά θερμότητας είναι τα καλύτερα; Δείτε την κατάταξη παρακάτω και επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν για σας.

ΤΟΠ 5 Σπρέι Προστασίας Θερμότητας

1. Nanoil Heat Protectant Spray; 200 ml | Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Nanoil Heat Protectant Spray

Αυτό το σπρέι προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα για τα μαλλιά σε λογική τιμή. Ενυδατώνει, θρέφει και επανορθώνει τα μαλλιά, τιθασεύει και κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη. Επίσης προστατεύει τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Και αυτό οφείλεται στη φόρμουλα που περιέχει πρωτεΐνες μεταξιού που είναι υπεύθυνες για την αναδόμηση των δεσμών κερατίνης και έτσι τα τα μαλλιά γίνονται πιο λεία και πυκνά. Ένα άλλο συστατικό, το polyquaternium-46 καταπολεμά το φριζάρισμα, απαλύνει και ενδυναμώνει. Επίσης προσφέρει μια προστατευτική στρώση στα μαλλιά για τις υψηλές θερμοκρασίες – ακόμη και έως 230 βαθμούς Κελσίου ή 440 βαθμούς Φαρενάιτ. Για να αποφύγετε τη φθορά της θερμότητας, ψεκάστε το Nanoil Heat Protectant Spray σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του – δεν προκαλεί λιπαρότητα και δε βαραίνει τα μαλλιά.

Μάθετε περισσότερα: www.nanoil.gr

2. CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray, 237 ml

Άλλο ένα προστατευτικό θερμότητας με φυσικές πρωτεΐνες μεταξιού. Γι’ αυτό τα μαλλιά επανορθώνονται από το εσωτερικό, είναι πιο υγιή, απαλά και λαμπερά. Το CHI 44 Ironguard Thermal Protection Spray προτείνεται για την καθημερινότητα, καταπολεμά τις αρνητικές επιπτώσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών στα μαλλιά. Δεν αφαιρεί όγκο και τα μαλλιά είναι λεία, λαμπερά και το χτένισμα έχει διάρκεια. Χάρη στο ψεκαστήρα, χρησιμοποιείτε πάντα τη σωστή ποσότητα. Αλλά θυμηθείτε να μη χρησιμοποιήσετε πολύ, διαφορετικά το αποτέλεσμα δε θα είναι ωραίο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λακ, σε περίπτωση που σας τελειώσει.

3. Balmain Paris Thermal Protection Spray, 200 ml

Αυτό το ελαφρύ και διαφανές σπρέι προστασίας θερμότητας τραβάει τα βλέμματα των μινιμαλιστών. Είναι διαθέσιμο κυρίως στο διαδίκτυο, το Balmain Paris Thermal Protection Spray είναι αρκετά ισχυρό για να προστατεύσει τα μαλλιά ακόμα και σε θερμοκρασίες 220 βαθμούς Κελσίου / 430 Φαρενάιτ. Αποτελείται από πρωτεΐνες μεταξιού και προβιταμίνη Β5, άρα θα ενδυναμώσει τα μαλλιά, θα παραμείνουν ενυδατωμένα, δε θα φριζάρουν και θα είναι λαμπερά. Τα καλά νέα είναι ότι η Balmain δεν έχει συμπεριλάβει παραβένες ούτε θειικά στην αρωματική φόρμουλα. Δεν παίζει ρόλο αν χρησιμοποιείτε το σπρέι σε νωπά ή στεγνά μαλλιά, γιατί τα μαλλιά είναι προστατευμένα από τη θερμότητα και το σπάσιμο. Θυμηθείτε απλώς να χτενίσετε τα μαλλιά αφού το χρησιμοποιήσετε για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Η τιμή είναι υψηλή αλλά αν το αντέχετε οικονομικά θα σας αρέσει αυτό το προστατευτικό θερμότητας.

4. Philip B Thermal Protection Spray, 60 ml

Δεδομένου ότι τα καλύτερα προστατευτικά θερμότητας είναι ελαφριά, θα σας παρουσιάσουμε ένα προϊόν που προστατεύει  αποδεδειγμένα τα μαλλιά από τη φθορά των υψηλών θερμοκρασιών. Αυτό ωστόσο αποτελείται από φυτικά συστατικά, όπως έλαιο mongongo, βιταμίνη Ε και αμυγδαλέλαιο. Όλα αυτά μαζί εγκλωβίζουν το νερό μέσα στα μαλλιά και αποτρέπουν τη ψαλίδα. Το Philip B Thermal Protection Spray περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα L-αμινοξέων που αναδομεί τα κενά στην εξωτερική στρώση της τρίχας. Επιπλέον αυτό το σπρέι είναι ασφαλές για τα βαμμένα μαλλιά και δεν τα μπλέκει. Ωστόσο υπάρχουν δύο αρνητικά που πρέπει να αναφερθούν: το άρωμά του είναι έντονο και η τιμή αρκετά ψηλή, ειδικά όταν τη συγκρίνετε με το μέγεθος της συσκευασίας.

5. Elseve Dream Long Frizz Killer, 100 ml

Το Elseve Dream Long Frizz Killer είναι ιδανικό για μακριά και φριζαρισμένα μαλλιά και είναι η σωτηρία για όσους ταλαιπωρούνται με ατίθασα μαλλιά που ηλεκτρίζονται συνέχεια. Προστατεύει έως 230 βαθμούς, αυτό το προϊόν εξομαλύνει τις επιδερμίδες για πιο λαμπερά, ενυδατωμένα και θρεμμένα μαλλιά. Όταν τα μαλλιά είναι λεία, είναι ανθεκτικά, δεν μπλέκονται και δεν σπάνε. Επίσης θα απολαύσετε όλα τα αποτελέσματα χωρίς να χάσετε όγκο. Δε θα λαδώσουν γρήγορα. Παρόλο που το Elseve Dream Long Frizz Killer είναι μια φόρμουλα χωρίς σιλικόνη, μπορεί τα μαλλιά να κολλήσουν μεταξύ τους, γι’ αυτό προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε πολύ ποσότητα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να βρείτε το σπρέι προστασίας θερμότητας παντού.