Λούσιμο με την Μέθοδο CWC: Καλύτερα Προϊόντα & Τύποι Μαλλιών

Η μέθοδος λουσίματος CWC κυκλοφορεί εδώ και μερικά χρόνια. Είναι ιδανική για σγουρά και σπαστά μαλλιά, αλλά λειτουργεί και σε εντελώς ίσια μαλλιά. Χάρη στην μέθοδο condition-wash-condition, δηλαδή, ενυδάτωση-λούσιμο-ενυδάτωση, τα μαλλιά αναζωογονούνται, θρέφονται και ενυδατώνονται. Η σημερινή ανάρτηση αναφέρει τα καλύτερα προϊόντα για την μέθοδο CWC, αναλύοντας τη διαδικασία βήμα προς βήμα, αλλά και τους τύπους μαλλιών στους οποίους ταιριάζει απόλυτα.

Τι είναι το CWC;

Το CWC αποτελείται από τρία βήματα στη ρουτίνα λουσίματος. Τα βήματα είναι:

  1. Ενυδάτωση
  2. Λούσιμο
  3. Ενυδάτωση

Η μέθοδος CWC μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που λούζεστε. Χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για τους αρχάριους, αλλά μόλις το μάθετε θα το κάνετε πολύ γρήγορα.

Μέθοδος CWC Βήμα προς Βήμα

1. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση με μαλακτικό στα μαλλιά είναι το πρώτο βήμα της μεθόδου CWC. Εφαρμόστε σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Μην το ξεπλύνετε αμέσως. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2. Λούσιμο

Το δεύτερο βήμα είναι το συνηθισμένο λούσιμο. Απλώστε σαμπουάν στις παλάμες σας και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Ξεπλύνετε το σαμπουάν και το μαλακτικό με χλιαρό νερό.

3. Ενυδάτωση

Το τρίτο και τελευταίο βήμα της μεθόδου CWC είναι το μαλακτικό ή η μάσκα, αφήνοντάς τα για λίγα λεπτά και μετά ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Ποια προϊόντα να προτιμήσετε για μέθοδο CWC;

Επιλέξτε μαλακτικό χωρίς αλκοόλες για το πρώτο βήμα. Θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά, όπως πανθενόλη, αλόη ή γλυκερίνη.

Το σαμπουάν για μέθοδο CWC πρέπει να είναι ελαφρύ. Επιλέξτε ένα χωρίς SLS και SLES. Ένα σαμπουάν που περιέχει SLS μπορεί να χρησιμοποιείται μία φορά στις δύο βδομάδες για βαθύ καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, αλλά όχι συχνότερα.

Επιλέξτε έξτρα ενυδατικό μαλακτικό για το τελευταίο βήμα. Προτιμήστε ένα πλούσιο σε έλαια, βούτυρα, κεταρυλική αλκοόλη, κ.λπ. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα βαθιάς θρέψης. Η επιλογή εξαρτάται από το χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε και τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Ποιοι τύποι μαλλιών θα αξιοποιήσουν στο έπακρο την μέθοδο CWC;

Η μέθοδος ενυδάτωση-λούσιμο-ενυδάτωση (condition-wash-condition) λειτουργεί καλύτερα για:

  • μπούκλες,
  • σπαστά μαλλιά,
  • ξηρά μαλλιά,
  • φθαρμένα μαλλιά,
  • μαλλιά μεσαίου πορώδους,
  • μαλλιά υψηλού πορώδους.

Σε ποια περίπτωση η μέθοδος CWC είναι ΚΑΚΗ επιλογή;

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μέθοδος ή ένα προϊόν που να ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Τα λεπτά μαλλιά με χαμηλό πορώδες μάλλον δε θα ταιριάξουν με την μέθοδο CWC – μπορεί να τα βαρύνει υπερβολικά. Ωστόσο το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε την μέθοδο στα μαλλιά σας και να δείτε πως αντιδρούν.