Ενισχυτικά χειλιών και άλλα. Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά;

Τα χείλη σας είναι λεπτά και σχεδόν αόρατα και θέλετε να φαίνονται πιο σαρκώδη, χωρίς ενέσιμες μεθόδους; Ευτυχώς υπάρχουν και άλλες, μη επεμβατικές μέθοδοι. Τα κατάλληλα προϊόντα και μερικά μυστικά θα μετατρέψουν τα χείλη σε ζουμερά και σαρκώδη για φίλημα. Μάθετε πως να κάνετε τα λεπτά χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη.

ΤΟΠ μέθοδοι γεμίσματος χειλιών

1. Απολέπιση χειλιών

Τα σκασμένα, άχρωμα χείλη δε φαίνονται καθόλου όμορφα και σίγουρα δεν είναι σέξι. Το περίγραμμά τους δεν είναι ξεκάθαρο και ίσα που φαίνεται. Ένα ήπιο σκραμπ με λεπτούς κόκκους βοηθά στην εξομάλυνσή και στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας των χειλιών, έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα ωραίο, υγιές χρώμα, ενώ η απολέπιση κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη. Μπορείτε να επιλέξετε έτοιμα μείγματα για την απολέπιση της σκασμένης επιδερμίδας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ζάχαρη σε βρεγμένα χείλη και να κάνετε μασάζ.

Ο καλύτερος και – ας το παραδεχτούμε – ο φθηνότερος τρόπος για να αποκτήσετε όμορφα χείλη είναι να κάνετε χαλαρό μασάζ με μια οδοντόβουρτσα, με απαλές τρίχες. Ενυδατώστε με ένα μείγμα λανολίνης και αργκάν, αβοκάντο ή καστορέλαιο. Το μέλι λειτουργεί και αυτό εξαιρετικά. Προφανώς δεν πρέπει να ακολουθείτε αυτήν την τεχνική συχνά, επειδή το δέρμα στα χείλη είναι ευαίσθητο και ερεθίζεται εύκολα. Δύο φορές τη βδομάδα είναι υπεραρκετές.

2. Γεμιστικό με κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ

Προϊόντα πλούσια σε κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ είναι η εναλλακτική λύση επεμβάσεων. Αναμφίβολα οι σπιτικές μέθοδοι δε θα δώσουν θεαματικά αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα δείτε μία διαφορά με τη χρήση αυτών των προϊόντων.

Μόρια ενεργών συστατικών διεισδύουν στο δέρμα, λειαίνουν τις ρυτίδες, ενισχύουν τα χείλη και τα κάνουν να φαίνονται τέλεια σε λίγα λεπτά.

3. Ενισχυτικά χειλιών

Μια ξεχωριστή ομάδα προϊόντων που ενισχύουν τα χείλη με μη επεμβατικό τρόπο. Τα ενισχυτικά είναι ειδικά σχεδιασμένα  λιπ γκλος με ουσίες που διεισδύουν στο δέρμα και φουσκώνουν από το εσωτερικό, γεμίζοντας ελαφρώς τα χείλη. Τα  ενισχυτικά είναι φτιαγμένα από φυσικές, ακανθώδεις ουσίες που ενεργοποιούν την μικροκυκλοφορία του δέρματος (π.χ. γλυκύρριζα, πιπεριά τσίλι, μενθόλη ή εκχύλισμα κανέλας). Γι’ αυτό νιώθετε ένα μυρμήγκιασμα. Πολλά από αυτά είναι πλούσια και σε συστατικά που γεμίζουν τα κενά, λειαίνουν τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση και θρέφουν το δέρμα (π.χ. θαλάσσιο κολλαγόνο).

4. Πεπτιδικά τζελ & κρέμες χειλιών

Αυτός ο τύπος προϊόντος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά πεπτίδια. Αυτά ενεργοποιούν τη σύνθεση κολλαγόνου και της ελαστίνης, δηλαδή των βασικών πρωτεϊνών που στηρίζουν το δέρμα. Η μακροχρόνια χρήση δίνει τα αποτελέσματα μειωμένων ρυτίδων, ενώ τα χείλη και το δέρμα είναι πιο σφιχτά.

5. Βάση χειλιών

Είναι μια βάση για το κραγιόν σας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα προϊόντα να διαρκούν περισσότερο, ενώ προετοιμάζει τα χείλη σας για το μακιγιάζ. Οι βάσεις εμπλουτίζονται με φυτικά εκχυλίσματα και γεμίζουν τα κενά στο δέρμα των χειλιών, κάνοντας τα χείλη λεία και αναδεικνύοντας το σχήμα.

6. Κραγιόν για όγκο & λιπ γκλος

Διαθέτουν κολλαγόνο και ένα σύνολο εντατικών ενυδατικών ουσιών. Το όνομα αποκαλύπτει τον σκοπό τους: προσθέτουν όγκο στα χείλη. Αμέσως μετά τη χρήση, θα νιώσετε μια αίσθηση δροσιάς ή μυρμηγκιάσματος, επειδή τα προϊόντα για όγκο συχνά περιλαμβάνουν ελαφρώς διεγερτικά συστατικά. Πρέπει να ξέρετε ότι τα σκούρα χρώματα δεν πάνε με τα λεπτά χείλη. Εάν τα χείλη σας είναι λεπτά, καλύτερα να επιλέξετε ανάλαφρα και λαμπερά κραγιόν, ή σατινέ που κάνουν τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα. Παρόλο που οι μη επεμβατικές μέθοδοι γεμίσματος των χειλιών δεν έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σαν τις επεμβάσεις αισθητικής, είναι όμως φθηνότερες και ασφαλέστερη λύση, καθώς εξασφαλίζουν υπέροχη εμφάνιση και περιποίηση των χειλιών.