Περιποίηση Βλεφαρίδων: Αξίζει η χρήση σέρουμ βλεφαρίδων;

Κάθε μία από μας θα ήθελε να έχει μακριές, πυκνές και τέλειες βλεφαρίδες, αλλά δεν γνωρίζουμε όλοι το βασικότερο, δηλαδή πως να τις περιποιούμαστε σωστά. Συνήθως, περίπου στο 80% των περιπτώσεων επιλέγουμε σέρουμ βλεφαρίδων, ενώ λιγότερο συχνά προτιμάμε τα εξτένσιον βλεφαρίδων. Αξίζει όμως να δείτε αν το σέρουμ βλεφαρίδων προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα και εάν η εφαρμογή αυτών των ενισχυτικών αξίζει πραγματικά.

Η εμφάνιση των βλεφαρίδων – είτε είναι καλά ενυδατωμένες, θρεμμένες και δυνατές – καθορίζεται από την κατάστασή τους. Επίσης οι δυνατότητες ανάπτυξής διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Είναι αποδεδειγμένο ότι το μήκος, το πάχος και ο όγκος των βλεφαρίδων εξαρτώνται από τα γονίδιά μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, οι δυνατότητες των βλεφαρίδων δεν αξιοποιούνται πλήρως, λόγω του τρόπου χρήσης μάσκαρα, ή του τρόπου με τον οποίο αφαιρούμε το μακιγιάζ των ματιών και τέλος της περιποίησης των βλεφαρίδων μας γενικότερα καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι η καθεμία από μας μπορεί να έχει ομορφότερες και πυκνότερες βλεφαρίδες, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να δούμε τα θεμιτά αποτελέσματα. Ποιες θεραπείες βλεφαρίδων και μέθοδοι αύξησης του όγκου τους είναι πιο αποτελεσματικές;

Οι καλύτεροι τρόποι για να πετύχετε όμορφες βλεφαρίδες

Η ανάπτυξη καλών διατροφικών συνηθειών και η διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος από το εσωτερικό, είναι τα πιο σημαντικά για αρχή, επειδή οι αραιές βλεφαρίδες, τα εύθραυστα νύχια και τα αδύναμα μαλλιά είναι χαρακτηριστικά ενός αδύναμου οργανισμού. Δυστυχώς η κατανάλωση των σωστών τροφών δεν αρκεί για να αποκτήσουμε πιο πυκνές βλεφαρίδες, γιατί χρειάζεται επιπλέον βοήθεια και στο εξωτερικό. Μόνο τότε θα έχουμε υγιείς, δυνατές και μακριές βλεφαρίδες. Υπάρχουν δυνατότητες που μας επιτρέπουν να περιποιούμαστε σωστά τις βλεφαρίδες, ώστε όλοι να μπορούν να βρουν την μέθοδο που θα τους ταιριάζει καλύτερα:

  • περιποίηση βλεφαρίδων με καστορέλαιο,
  • χρήση Βαζελίνης,
  • χτένισμα βλεφαρίδων και μασάζ στο δέρμα των ματιών,
  • χρήση σέρουμ βλεφαρίδων,
  • χρήση μαλακτικής μάσκαρα.

Όταν όλες οι σπιτικές θεραπείες για τις βλεφαρίδες (π.χ. φυσικά λάδια, έλαια περιποίησης) αποτυγχάνουν, τότε δεν έχετε άλλη λύση από το να επιλέξετε εξτένσιον βλεφαρίδων. Ωστόσο αυτή δεν είναι η φθηνότερη λύση και αυτές οι θεραπείες συχνά έχουν αποτελέσματα που απέχουν πολύ από τη φυσική εμφάνιση. Άρα πριν κανονίσετε μια επίσκεψη στην αισθητικό, είναι καλύτερα να προτιμήσετε τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε όμορφες βλεφαρίδες, δηλαδή τη συχνή χρήση σέρουμ βλεφαρίδων.

Σέρουμ βλεφαρίδων. Πώς λειτουργεί;

Όταν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την εμφάνιση των βλεφαρίδων μας, συχνά χρησιμοποιούμε ενισχυτικά. Αυτά είναι διάφανα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά eyeliners – μοιάζουν σχεδόν ίδια μεταξύ τους, διαθέτουν ένα πολύ βολικό πινέλο που διευκολύνει την εφαρμογή, καθώς πρέπει να απλωθούν κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων (τουλάχιστον στα περισσότερα, υπάρχουν και εξαιρέσεις στην εφαρμογή). Γιατί είναι αποτελεσματικά;

Ένα σέρουμ βλεφαρίδων που περιέχει καλά επιλεγμένα συστατικά διεισδύει στο δέρμα για να φτάσει στους θύλακες (γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες και να εφαρμόζετε το σέρουμ στη ρίζα των βλεφαρίδων). Εξάλλου οι θύλακες είναι αυτοί που δημιουργούν βλεφαρίδες. Με αυτόν τον τρόπο ένα σέρουμ βλεφαρίδων μπορεί να παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν τις βλεφαρίδες και είναι πιο ανθεκτικές και αναζωογονημένες. Ανανεωμένες και λιγότερο επιρρεπείς στην πτώση, οι βλεφαρίδες μακραίνουν γρηγορότερα και είναι πιο πυκνές με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί κάθε σέρουμ να προωθήσει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων;

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η χρήση σέρουμ βλεφαρίδων έχει νόημα, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε το σωστό προϊόν – όχι οποιοδήποτε σέρουμ, αλλά αυτό που προσφέρει τα καλύτερα συστατικά. Τα τελικά αποτελέσματα εξαρτώνται από τα συστατικά, προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε ένα προϊόν που να έχει φυσική σύνθεση και να είναι εμπλουτισμένο με ουσίες ικανές να προωθήσουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων (π.χ. πεπτίδια, Baicalein). Όσο λιγότερα συστατικά περιέχει, τόσο καλύτερα.

Η μέθοδος χρήσης έχει παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο – το σέρουμ πρέπει να απλώνεται σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων, αλλιώς δεν έχει νόημα, γιατί τα θρεπτικά συστατικά πρέπει να χορηγούνται στο «ζωντανό» μέρος της βλεφαρίδας, δηλαδή οι θύλακες. Τα πιο αποτελεσματικά σέρουμ βλεφαρίδων είναι αυτά που τοποθετούνται στις ρίζες των βλεφαρίδων.