Οφέλη της ΒΒ κρέμας. Γιατί να τη χρησιμοποιείτε;

Θεωρητικά έχετε ακούσει για την κρέμα BB, αλλά ακόμα δεν τις έχετε δοκιμάσει γιατί πιστεύετε ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη βάση σας; Εδώ θα βρείτε 5 λόγους, για τους οποίους πρέπει να αλλάξετε τη βάση σας με ΒΒ κρέμα. Μερικά από τα χαρακτηριστικά της θα σας εκπλήξουν!

Η κρέμα BB (κρέμα ομορφιάς ή κρέμα για τις ατέλειες) τάραξε τη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ και μερικά χρόνια και παραμένει στην κορυφή των δημοφιλέστερων καλλυντικών. Το μεγαλύτερο θετικό της είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της βάσης με μιας κρέμας προσώπου. Ωστόσο αυτό είναι μια απλοποίηση του θέματος και πρέπει να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω. Εδώ θα βρείτε 5 λόγους, για τους οποίους η χρήση της κρέμας BB είναι καλύτερη από μία συνηθισμένη βάση μακιγιάζ.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα BB;

1. Τέλος στη ξηρότητα καθώς ενυδατώνει.

Ο λόγος που τόσοι πολλοί δυσκολεύονται με τις βάσεις μακιγιάζ είναι ότι προκαλούν ξηρότητα. Εξάλλου η βάση υποτίθεται ότι κρύβει τις ατέλειες και χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα, δεν είναι δουλειά της να ενυδατώνει. Επομένως η βάση προκαλεί αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα και ξηρότητα. Η BB κρέμα λειτουργεί ως μία συνηθισμένη ενυδατική κρέμα προσώπου μεταξύ άλλων,  για να αποφύγετε την αίσθηση ξηρότητας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το προϊόν μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση του δέρματος, συνεπώς λειτουργεί εξαιρετικά για το ξηρό δέρμα.

2. Είναι ελαφριά και προσφέρει πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της κρέμας BB είναι το γεγονός ότι είναι ανάλαφρη. Δεν περιποιείται απλώς ήπια το δέρμα, αλλά παράλληλα προσφέρει και ένα πολύ διακριτικό, φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό το φυσικό αποτέλεσμα προτιμούν οι άνθρωποι που όταν χρησιμοποιούν βάσεις μακιγιάζ, δε φαίνεται τόσο καλό το δημιούργημα τους. Η κρέμα BB είναι ελαφριά και δημιουργεί πολύ φυσικό μακιγιάζ και όμορφο πρόσωπο, χωρίς να προκαλείται το φαινόμενο της μάσκας. Γι’ αυτό το μακιγιάζ με κρέμα BB λειτουργεί καλύτερα για νεότερες επιδερμίδες, επειδή στην περίπτωσή τους, αναζητούν φυσικά αποτελέσματα, χωρίς υπερβολές στην εμφάνιση.

3. Λειτουργεί σαν βάση: καλύπτει ατέλειες και λειαίνει την επιδερμίδα.

Εάν ανησυχείτε ότι η κρέμα BB δεν θα λειτουργήσει σαν μακιγιάζ όσο μία βάση, θα πρέπει απλώς να τη δοκιμάσετε. Η αλήθεια είναι ότι μια υψηλής ποιότητας κρέμα BB λειτουργεί ακριβώς σαν βάση μέικαπ, καθώς καλύπτει τις ατέλειες, το πρόσωπο φαίνεται καλύτερο και το δέρμα είναι λείο. Εάν το δέρμα σας δεν έχει σοβαρά θέματα, τότε η κρέμα BB είναι το μόνο που χρειάζεστε. Ωστόσο εάν έχετε ακμή και θέλετε να την κρύψετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα concealer και μετά να προχωρήσετε με την κρέμα BB.

4. Περιποιείται και προστατεύει το δέρμα ενώ είστε βαμμένες.

Αυτό που διαφοροποιεί την κρέμα BB από τη βάση είναι ότι περιποιείται το δέρμα. Καμία βάση δεν μπορεί να περιποιηθεί το δέρμα τόσο αποτελεσματικά, όσο η κρέμα BB. Γιατί; Γιατί μόνο η κρέμα BB συνδυάζει τις ιδιότητες της κρέμας προσώπου. Έτσι δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ενυδατική βάση πριν το μακιγιάζ. Μειώνει το χρόνο που χρειάζεστε για το μακιγιάζ και παράλληλα διατηρεί το δέρμα τέλεια ενυδατωμένο, το θρέφει και καταπολεμά τους ερεθισμούς. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα, θα είναι γι’ αυτούς τεράστιο πλεονέκτημα.

5. Είναι πολλαπλών χρήσεων και ταιριάζει με όλους τους τύπους δέρματος.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κρέμας BB είναι ότι διαθέτει πολλαπλές χρήσεις. Το πρόβλημα με τη βάση είναι ότι πρέπει να ταιριάξει ακριβώς με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας. Αντιθέτως η κρέμα BB δεν έχει τέτοια θέματα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες κρέμες BB έχουν παρόμοια δράση (λειαίνουν το δέρμα, καλύπτουν τις ατέλειες, ενυδατώνουν και προστατεύουν από εξωτερικούς παράγοντες), επομένως η επιλογή ενός συγκεκριμένου προϊόντος εξαρτάται από εσάς, τον προϋπολογισμό σας, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας μεταξύ εταιριών.