Καλλυντικά στην Κουζίνα: 5 Φυσικά Προϊόντα με Μοναδικά Οφέλη Περιποίησης

Πιστεύετε ότι ένα κατάστημα με καλλυντικά είναι το μόνο μέρος όπου θα βρείτε προϊόντα περιποίησης; Κάνετε λάθος. Τα καλύτερα φυσικά προϊόντα ομορφιάς είναι ήδη στην κουζίνα σας! Δείτε παρακάτω ποιες τροφές αξίζει να χρησιμοποιήσετε για τη βελτίωση της εμφάνισης σας και ποια οφέλη θα έχετε.

Θέλετε να κάνετε μια περιποίηση σήμερα στο σπίτι σας, αλλα σας έχει τελειώσει η αγαπημένη σας μάσκα μαλλιών; Δεν προλαβαίνετε να αγοράσετε κάτι διαδικτυακά και να περιμένετε να σας παραδοθεί σε μερικές μέρες; Μην ανησυχείτε!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα από την κουζίνα σας: τρόφιμα προς κατανάλωση, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην περιποίηση, γιατί έχουν ενδιαφέροντα οφέλη.

ΤΟΠ 5 ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ 

Ελαιόλαδο

Τα λάδια έχουν κατακλύσει τη ρουτίνα περιποίησης μας. Και αυτό είναι καλό γιατί είναι φυσικά καλλυντικά. Ωστόσο δε χρειάζεστε ακριβά λάδια. Αρκούν ακόμα και αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας.  Όπως είναι το ελαιόλαδο ψυχρής πίεσης.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαιολάδου στην περιποίηση; Πρώτον, είναι πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και σκουαλάνης. Χάρη σε αυτά μπορεί να επαναφέρει την νεανική εμφάνιση. Προστατεύει από την απώλεια ενυδάτωσης, χαρίζει ελαστικότητα, απαλότητα και υπέροχη λάμψη – τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά.

Μέλι

Είναι ένα υπέροχο συστατικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Το μέλι είναι ένα γλυκό και κολλώδες προϊόν, το οποίο λειτουργεί ως υγροσκοπικό ή ενυδατικό. Δεσμεύει τα μόρια του νερού και τα μεταφέρει στο εσωτερικό του δέρματος και των μαλλιών, εξασφαλίζοντας απαλότητα, ανθεκτικότητα και υγιή όψη. Η ανάμειξη μελιού με λαδάκια είναι πολύ καλή ιδέα για DIY θεραπείες. Ένα απολεπιστικό χειλιών με ζάχαρη και μέλι θα είναι σίγουρη επιτυχία που λειαίνει τα χείλη (με την προϋπόθεση ότι δε θα το φάτε).

Γάλα & γιαούρτι

Μπορείτε να δοκιμάσετε γαλακτοκομικά προϊόντα στην περιποίηση σας, καθώς είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητες για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Δεν είναι τυχαίο που η Κλεοπάτρα έκανε λουτρά με γάλα. Ήταν το μυστικό για νεανική και όμορφη εμφάνιση.

Το γάλα είναι ευεργετικό ως λουτρό ή για να ξεπλύνετε τα μαλλιά, ενώ το γιαούρτι λειτουργεί ως συστατικό για DIY μάσκες προσώπου, χεριών, ποδιών ή και μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα είναι υπέροχα γιατί έχουν ενισχυτική και επανορθωτική δράση, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν. Καταπραΰνουν τους ερεθισμούς, όπως για παράδειγμα, μετά από πολλές ώρες ηλιοθεραπείας. Το γάλα και το γιαούρτι μαλακώνουν επίσης το δέρμα με κάλους.

Αυγά

Τα βρώσιμα προϊόντα περιποίησης από την κουζίνα μας είναι και αυτά που είναι πλούσια σε συστατικά που βοηθούν το δέρμα ή τα μαλλιά. Οι πρωτεΐνες του τίτλου είναι μεταξύ αυτών των συστατικών. Τα αυγά (για την ακρίβεια ο κρόκος αυγού) αφθονούν σε πρωτεΐνες. Γι’ αυτό οι μάσκες με αυγά είναι μια δημοφιλής θεραπεία για τα φθαρμένα μαλλιά και επίσης τα συναντάμε όλο και περισσότερο σε σαμπουάν. Μια σπιτική μάσκα με αυγά είναι ενισχυτική και δυναμώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, μειώνει την τριχόπτωση και τη ψαλίδα, ενώ παράλληλα χαρίζει όγκο και πιο πυκνά μαλλιά. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ανακατέψετε αυγά με λάδια.

Αβοκάντο

Η λίστα με τα καλύτερα βρώσιμα καλλυντικά δε γίνεται να μη συμπεριλάβει το αβοκάντο – ένα φρούτο με την υψηλότερη ποσότητα σε EFA, ή αλλιώς, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες (λέγεται και λάδι των επτά βιταμινών). Ένα ώριμο αβοκάντο είναι τέλειο να το βάλετε στο τοστ σας, αλλά λειτουργεί επίσης και ως τέλεια βάση για μάσκα προσώπου ή μαλλιών.

Ποια είναι τα αποτελέσματά του στο δέρμα; Τα αβοκάντο θρέφουν εντατικά, λειαίνουν, χαρίζουν ελαστικότητα και ενυδάτωση που διαρκεί. Τι συμβαίνει στα μαλλιά; Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, γιατί χαρίζει ελαστικότητα, απαλότητα και λάμψη. Το αβοκάντο αποτρέπει την απώλεια της ενυδάτωσης και προστατεύει από επιβλαβείς παράγοντες, όπως η ρύπανση.