Οικιακές Ρουτίνες Περιποίησης του Δέρματος

Η περιποίηση του δέρματος είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Skin Care

Η σημασία της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος

Με την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, μπορείτε να βοηθήσετε να προληφθούν τα προβλήματα του δέρματος, όπως η ακμή, η ξηρότητα, η πρόωρη γήρανση και οι καταπονήσεις από τη βλάβη που προκαλείται από τον ήλιο.

Οι βασικές βήματα για την ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Καθαρισμός

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα κάθε ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι ο καθαρισμός του δέρματος από τις συσσωρεύσεις λίπους και τις ακαθαρσίες.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος μετά τον καθαρισμό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα διατηρήσει το δέρμα υγιές, ελαστικό και απαλό.

Προστασία

Το τρίτο και τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι η προστασία από τη βλάβη του ήλιου.

Προτεινόμενα προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε, να ενυδατώσετε και να προστατεύσετε το δέρμα σας στο σπίτι.

  • Καθαριστικό δέρματος: Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό δέρματος που είναι κατάλληλο για τον τύπο δέρματός σας και καθαρίζει αποτελεσματικά το δέρμα χωρίς να το αποξηραίνει.
  • Ενυδατική κρέμα: Να διαλέξετε μια ενυδατική κρέμα που παρέχει την κατάλληλη ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας και καταπολεμά την ξηρότητα.
  • Αντηλιακή κρέμα: Επιλέξτε μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 30 ή παραπάνω, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB.

Friska:

Η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μπορεί να είναι απλή ή λεπτομερής, ανάλογα με το πόσο χρόνο και πόρους έχετε. Όσο περισσότερο φροντίζετε το δέρμα σας, τόσο καλύτερα θα δείχνει και θα αισθάνεστε.