Θέλεις να έχεις άψογο μακιγιάζ; Απόφυγε ΑΥΤΑ τα λάθη

Αποτυχίες στο μακιγιάζ μπορούν να συμβούν σε όλους. Ακόμη και οι παγκοσμίου φήμης διασημότητες δεν θα ξεφύγουν από αυτά. Εντούτοις, είναι εντάξει αν συμβαίνουν τυχαία κατά καιρούς, χωρίς να κάνετε ασυνείδητα και διαρκώς. Αν θέλετε να ξέρετε τι να αποφύγετε όταν βάφεστε – ελέγξτε τον οδηγό μας κατά της ομορφιάς. Ποιος ξέρει – ίσως χάρη σε αυτόν, να αρχίσετε να βάφεστε σαν επαγγελματίας;

7 αμαρτίες στο μακιγιάζ – προσέξτε, ίσως κάνατε μερικές από αυτές!

1. Έλλειψη κατάλληλης ενυδατικής κρέμας

Αυτό είναι ένα πολύ κοινό “αμάρτημα”: πολλές γυναίκες πλένουν το πρόσωπό τους με τζελ ή αφρό και δεν χρησιμοποιούν καμία κρέμα. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να ξεραθεί το δέρμα, ή να “παράγει” υπερβολική σμηγματόρροια. Η έλλειψη ενυδάτωσης στο πρόσωπο που καλύπτεται με μακιγιάζ μειώνει επίσης την αμυντική του λειτουργία και συμβάλλει στην απώλεια της ελαστικότητας και (δυστυχώς) καθιστά τη γήρανση γρηγορότερη. Επιπλέον, ένα μεικ απ που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα χάνει “πρόσφυση”, και ολόκληρο το μακιγιάζ είναι λιγότερο ανθεκτικό.

2. Λάθος χρώμα μεικ απ

Ακόμα και το καλύτερο μεικ απ μπορεί να χαλάσει ολόκληρο το αποτέλεσμα αν δεν είναι σωστά προσαρμοσμένο στο χρώμα του δέρματος. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν συχνά το ίδιο χρώμα μεικ απ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεχνώντας ότι το δέρμα γίνεται πιο σκούρο το καλοκαίρι και έχει διαφορετική σκιά, ενώ το χειμώνα γίνεται πιο απαλό. Επομένως, για να μην αποκτήσετε την επίδραση μάσκας στο πρόσωπο και να κάνετε τη σκιά του να ταιριάζει απόλυτα με το λαιμό – να έχετε πάντα μια έκδοση “θερινού” και “χειμερινού” μεικ απ. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με την επιλογή του σωστού – ζητήστε βοήθεια από έναν καλλιτέχνη μακιγιάζ ή έναν εξειδικευμένο πωλητή.

Μια καλή λύση είναι επίσης η αγορά κρέμας BB ή CC – προσαρμόζεται τέλεια στο χρώμα του δέρματος και, επιπλέον, έχει ιδιότητες φροντίδας της επιδερμίδας και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος.

3. Πάρα πολύ concealer

Το Concealer είναι ένα εκπληκτικό προϊόν – καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, την ρυθρότητα, τις ατέλειες, τα σπυράκια και αραχνοειδείς φλέβες. Δυστυχώς, συχνά με θυμό και με την καταπολέμηση των ατελειών, τείνουμε να υπερβάλλουμε με την ποσότητα και να χρησιμοποιπούμε πάρα πολύ – πιο συχνά παρατηρείται στο λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια. Μια μεγάλη δόση concealer υπερφορτώνει το δέρμα των βλεφάρων και αντί να το φροντίζει – προκαλεί ρυτίδες και μειώνει την ευελιξία του. Θυμηθείτε ότι το concealer θα πρέπει να καλύπτει τις ατέλειες και να συνδυάζεται καλά με το δέρμα και το μεικ απ. Αν υπάρχει πάρα πολύ – αντί να καλύψουμε αυτό που θέλουμε να κρύψουμε – προσελκύει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στις ατέλειες του δέρματος.

4. Πολύ έντονο περίγραμμα προσώπου

Η υπερβολή είναι μερικές φορές στη φύση μας. Στην επιδίωξη μιας τέλειας εμφάνισης, εφαρμόζουμε όχι μόνο πάρα πολύ concealer αλλά επίσης συχνά τονίζουμε το περίγραμμα του προσώπου πάρα πολύ. Συμβαίνει να μην αναμειγνύουμε με ακρίβεια τις γραμμές ανάμεσα σε ελαφρύτερους και πιο σκούρους τόνους καλλυντικών περιγράμματος. Αυτό κάνει το πρόσωπο να αποκτά πολύ αιχμηρά και σαφή χαρακτηριστικά που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες και να δίνουμε βάρος σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η περιποίηση του προσώπου γίνεται καλύτερα, επιβάλλοντας μικρές ποσότητες καλλυντικών, και σταδιακά (με μέτρο) εντείνοντας αυτή την επίδραση.

5. Βρώμικες βούρτσες, σφουγγαράκια και μπλέντερ ομορφιάς

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι βούρτσες μακιγιάζ δεν χρειάζεται να πλένονται κάθε μέρα, αλλά να θυμάστε ότι εκτός από τα βακτηρίδια και τα μικρόβια που έχουν δυσμενή επίδραση στην εμφάνιση του δέρματος, υπάρχουν επίσης υπολείμματα καλλυντικών που σίγουρα δεν συμβάλλουν σε ένα ωραίο και τέλειο μακιγιάζ. Αν εφαρμόσατε μια μωβ σκιά ματιών την προηγούμενη ημέρα και σήμερα εφαρμόζετε μια ελαφριά σκιά στο χρώμα της βανίλιας, μπορείτε να περιμένετε τα υπολείμματα της μωβ να καταλήξουν στο βλέφαρό σας.

Οι βούρτσες του μεικ απ πρέπει επίσης να πλένονται συχνά, επειδή τα υπολείμματα της λιπαρής βάσης μπορούν να εφαρμοστούν στο πρόσωπο και να δημιουργήσουν δυσάρεστους λεκέδες. Ως εκ τούτου, εκτός από λόγους υγιεινής – οι το πλύσιμο των βουρτσών έχει μια πρόσθετη, λειτουργική όψη.

6. Η χρήση ενός lipliner σε λάθος χρώμα

Το lipliner είναι αρκετά συγκεκριμένο καλλυντικό. Ναι, κρατάει το κραγιόν εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι, αλλά είναι μια καλή λύση μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά από λίγες ώρες, συχνά “τρώμε” το κραγιόν, ενώ το lip liner, που διαρκεί συνήθως περισσότερο, τραβάει την προσοχή δημιουργώντας μια ευδιάκριτη και αφύσικη γραμμή γύρω από τα χείλη.

Για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα, κάντε το περίγραμμα των χειλιών με το lipliner που επιλέξατε και στη συνέχεια γεμίστε απαλά τα χείλη σας με αυτό. Μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να εφαρμόσετε ένα κραγιόν στο επιλεγμένο χρώμα που ταιριάζει με το lipliner.

7. Κακή εφαρμογή ρουζ στα μάγουλα

Εάν εφαρμόζετε υπερβολικό highliter, θα δημιουργηθεί απλά ένας ισχυρός φωτισμός, ωστόσο, ανεπαρκώς ή πολύ ισχυρά εφαρμοσμένο ρουζ θα σας δώσει ένα αρκετά γκροτέσκο αποτέλεσμα. Το πρόσωπό σας θα αρχίσει να φαίνεται τεχνητό, λίγο βαρύ και κουρασμένο και εν τω μεταξύ η δράση του ρουζ στα μάγουλα είναι διαφορετική: το πρόσωπο υποτίθεται ότι θα φαίνεται νεώτερο, φρέσκο ​​και ξεκούραστο. Εάν δεν ξέρετε πού να το εφαρμόσετε – απλώστε το δείκτη και τον αντίχειρα, σημειώστε τις γραμμές από την άκρη του αυτιού μέχρι το άκρο της μύτης και απλά εφαρμόστε το ρουζ απαλά κατά μήκος της. Η λεπτή γραμμή πρέπει να ξεκινά από το αυτί μέχρι το μάγουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *