Βιολογικές και οικολογικές επιλογές φροντίδας των μαλλιών

Είναι διαθέσιμοι όλο και περισσότεροι βιολογικοί και φυσικοί προϊόντες φροντίδας μαλλιών που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και υποστηρίζουν την υγεία των μαλλιών σας. Από σαμπουάν χωρίς φυσικά χημικά έως οργανικά μαλακτικά και σπρέι που προάγουν τη λάμψη, υπάρχει κάτι για κάθε τύπο μαλλιών και κάθε πρόβλημα μαλλιών. Ας κοιτάξουμε όμως λίγο παραπάνω εδώ.

Οδηγός χρήσης βιολογικών και οικολογικών προϊόντων φροντίδας μαλλιών

Ο μεταβατικός νομός από τα συμβατικά προιόντα μαλλιών στα οργανικά και φιλικά προς το περιβάλλον μπορεί να είναι ομαλή διαδικασία. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή με τον παρακάτω οδηγό.

1. Κάντε υπομονή

Μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο πριν τα μαλλιά σας δείξουν την πραγματική βελτίωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά συμβατικά προϊόντα μαλλιών περιέχουν σιλικόνες και άλλα χημικά που επικαλύπτουν την επιφάνεια της τρίχας, δίνοντας την εντύπωση υγιούς λάμψης. Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βιολογικά προϊόντα, αυτά τα χημικά αρχίζουν να πλένονται μακριά, όποτε τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται κάπως ξηρά ή αδύναμα για λίγο καιρό.

2. Κάντε έρευνα

Διαβάστε τις ετικέτες και γνωρίστε τη σύνθεσή τους. Μη βασίζεστε απλά σε δηλώσεις όπως “φυσικές” ή “οργανικές” που μπορεί να είναι παραπλανητικές. Ψάξτε για πιστοποιημένα οργανικά συστατικά και προϊόντα που δεν περιέχουν φυλλάδια, Sulphates, παραβένη και άλλα αμφισβητήσιμα χημικά.

Τα καλύτερα οργανικά και εκολογικά προϊόντα φροντίδας μαλλιών

Υπάρχει μια ευρεία γκάμα από εταιρείες που παράγουν οργανικά και εκολογικά φιλικά προϊόντα για τη φροντίδα των μαλλιών, είτε πρόκειται για σαμπουάν και αρκετά προϊόντα μαλακτικές ουσίες, είτε πρόκειται για προϊόντα styling.