Καστανά μάτια – οι καλύτερες ιδέες για μακιγιάζ. Τέλεια μακιγιάζ για καστανά μάτια

Το να ταιριάζετε το μακιγιάζ, τις σκιές των ματιών ειδικότερα, με το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι λίγο δύσκολο και ενοχλητικό. Εάν τα μάτια σας είναι καφέ και δεν είστε σίγουροι ποιες αποχρώσεις θα πρέπει να ακολουθήσετε, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο. Εδώ θα βρείτε μερικά χρήσιμα κόλπα και εμπνεύσεις για μακιγιάζ.

Ποιο μακιγιάζ ταιριάζει καλύτερα με τα καφέ μάτια;

Φαίνεται ότι οι γυναίκες με καφέ χρώμα ίριδας έχουν το ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων όσον αφορά την επιλογή χρώματος σκιάς ματιών. Σχεδόν όλες οι αποχρώσεις τους ταιριάζουν. Εάν τα μάτια σας είναι καφέ, μπορείτε απλά να ταιριάξετε το χρώμα της σκιάς ματιών με τα ρούχα που φοράτε.

Ωστόσο, στην περίπτωση καφέ ματιών, υπάρχει ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας που καθορίζει την επιλογή των αποχρώσεων που μπορούν να εφαρμοστούν στα βλέφαρα. Δηλαδή, πρέπει να προσδιορίσετε την απόχρωση των ματιών σας. Για να διευκρινιστεί, εάν τα μάτια σας είναι φουντουκί ή αν αναγνωρίζετε θερμούς τόνους στην ίριδα σας, το μακιγιάζ που θα εφαρμόσετε θα πρέπει επίσης να είναι θερμό. Αν παρατηρείτε σκούρες, σοκολατί ή ψυχρές αποχρώσεις – οι σκιές ματιών θα πρέπει επίσης να διατηρούνται σε ψυχρούς τόνους.

Μακιγιάζ καστανών ματιών. Ο τόνος της επιδερμίδας

Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα μακιγιάζ είναι η σκιά της επιδερμίδας σας. Μάθετε εάν το δέρμα του προσώπου σας είναι αρκετά ψυχρό σε τόνο ή θερμό, και επιλέξτε τις αντίστοιχες σκιές ματιών. Για να το ξεκαθαρίσουμε, η θερμή, σταρένια επιδερμίδα ταιριάζει με θερμά χρώματα όπως το χρυσό, μπεζ, ροδακινί, το χρώμα της ελιάς και της βανίλιας. Η ψυχρή επιδερμίδα θα δείχνει καλύτερα με μπλε, σκούρο μπλε, σκούρες μπρούτζινες και μωβ αποχρώσεις.

Και οι δύο τύποι επιδερμίδας δείχνουν όμορφες με nude αποχρώσεις.

Μακιγιάζ καστανών ματιών. Βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες των γυναικών με καφέ μάτια είναι συχνά σκούρες από τη φύση τους, οπότε είναι καλύτερο να μην τις καλύπτουμε με καφέ μάσκαρα επειδή η σκιά των βλεφαρίδων θα εξασθενίσει το χρώμα της ίριδας. Ως αποτέλεσμα, οι βλεφαρίδες δεν θα τονίζονται καθόλου. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να επιλέξετε το διαχρονικό κλασικό, το οποίο είναι μια μαύρη μάσκαρα.

Αν θέλετε να προσθέτετε κάτι παραπάνω στην εμφάνισή σας, μπορείτε να επιλέξετε κάποια άλλη (και πάλι σκούρη) απόχρωση μάσκαρας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε σκούρο πράσινο, σκούρο μπλε ή σκούρο μωβ μάσκαρα. Βασικά, μια μπλε μάσκαρα που έχει μια ωραία σκιά θα είναι επίσης ένα καλό συστατικό του μακιγιάζ καφέ ματιών. Η μόνη προϋπόθεση εδώ είναι ότι αυτό το μπλε χρώμα πρέπει να είναι καλά χρωματισμένο.

Καθημερινό μακιγιάζ καστανών ματιών. Τί χρώματα να επιλέξετε;

Αυτό το μακιγιάζ φαίνεται καλύτερα αν χρησιμοποιείτε ουδέτερες σκιές ματιών. Επίσης, όλες οι ματ αποχρώσεις ή αποχρώσεις με λεπτό, σατέν φινίρισμα θα κάνουν επίσης. Οι φωτεινές αποχρώσεις του μαργαριταριού είναι πιο κατάλληλες για το βράδυ, ωστόσο, εάν είστε φαν αυτών των αποχρώσεων, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, αλλά πιο σπάνια. Ακριβώς για να τονίσετε το βλέφαρο απαλά. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια όμορφη μπεζ μαργαριταρένια σκιά για να την εφαρμόσετε στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Επιπλέον, εκτός από τα ανοιχτά και σκούρα χάλκινα (που ταιριάζουν είτε με ψυχρό είτε με θερμό τόνο δέρματος), μπορείτε να παίξετε με γκρι, σκούρα μπλε ή πράσινες αποχρώσεις για το καθημερινό μακιγιάζ καφέ ματιών.

Καθημερινή μακιγιάζ καφέ ματιών. Πώς να το εφαρμόσετε;

Εδώ είναι μια ιδέα για καθημερινό μακιγιάζ καφέ ματιών:

  1. Εφαρμόστε ένα αστάρι σκιάς ματιών. Χάρη σε αυτό, θα επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των σκιών ματιών.
  2. Εφαρμόστε μια πολύ ελαφριά, ματ βανίλια σκιά ακριβώς πάνω από την αψίδα του φρυδιού. Μπορείτε επίσης να την εφαρμόσετε στην εσωτερική γωνία του ματιού για να φωτίσετε το βλέμμα σας.
  3. Καλύψτε το κινητό βλέφαρό σας με ανοιχτό καφέ χρώμα (όταν η ίριδα σας είναι ανοιχτή με μελί τόνους) ή σκούρο καφέ (εάν η ίριδα σας είναι σκούρη με σοκολατί τόνους). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκιά μόνο στο κινητό βλεφάρων ή να ενισχύσετε ελαφρώς πάνω από την περιοχή της σχισμής. Για να το κάνετε, εφαρμόστε το στην σχισμή ξεκινώντας από λίγο περισσότερο από τα 2/3 ολόκληρης της σχισμής (την εξωτερική γωνία του ματιού). Χάρη σε αυτό θα επιτύχετε το μάτι της γάτας.
  4. Επιλέξτε ένα μολύβι ματιών του οποίου το χρώμα να είναι έναν τόνο πιο σκούρο από τη σκιά που εφαρμόζεται στο βλέφαρό σας. Σχεδιάστε μια γραμμή στη βάση της βλεφαρίδας και προσπαθήστε να την συνδυάσετε απαλά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βατονέτα). Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο. Εάν θέλετε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τα μάτια σας, μπορείτε να εφαρμόσετε μια σκιά ματιών παρόμοιου χρώματος.
  5. Επικαλύψτε τις βλεφαρίδες σας με μια μαύρη μάσκαρα με ακρίβεια. Αν θέλετε να κάνετε το make-up σας εξαιρετικό, μπορείτε να επιλέξετε για μια μάσκαρα με άλλο σκούρο χρώμα.

Βραδινό μακιγιάζ καστανών ματιών. Πώς να το εφαρμόσετε;

Η βάση για μακιγιάζ βράδυ μπορεί να είναι η παραπάνω περιγραφείσα καθημερινή έκδοση μακιγιάζ ματιών. Αυτό το είδος μακιγιάζ μπορεί να ενισχυθεί αν επιλέξετε άλλες αποχρώσεις μολυβιού ματιών ή τονίσετε την εξωτερική γωνία του ματιού χρησιμοποιώντας αποχρώσεις τολμηρών χρωμάτων όπως βιολετί, γαλάζιες αποχρώσεις, γκρι συνδυασμένες με μαργαριταρένιες αποχρώσεις ή μεταλλικές αποχρώσεις. Όταν χρησιμοποιείτε βραδινό μακιγιάζ ματιών, μπορείτε επίσης να τονίσετε την αψίδα του φρυδιού και την εσωτερική γωνία του ματιού χρησιμοποιώντας μαργαριταρένιες, αφρώδεις αποχρώσεις που δίνουν εντατική δράση.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι όσο πιο έντονο μακιγιάζ εφαρμόζετε πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο λιγότερο κορεσμένο κραγιόν. Όταν κάνετε βαριά μακιγιάζ στα μάτια, όπως το smoky, επιλέξτε ελαφριές αποχρώσεις κραγιόν που είναι παρόμοιες με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Ματ ή σατέν κραγιόν φαίνεται να είναι μια τέλεια επιλογή εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *