Κορυφαίες Σπιτικές Θεραπείες για Λευκότερα Νύχια

Τα κιτρινωπά σημάδια στα νύχια προκαλούνται συνήθως από τα βερνίκια νυχιών, αλλά μπορεί να είναι και ενδειξη κάποιας ασθένειας (σε αυτή την περίπτωση θα έχετε και άλλα συμπτώματα). Αν ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να λευκάνετε τα νύχια σας, οι σπιτικές θεραπείες κάνουν θαύματα, πιστέψτε με! Δείτε κορυφαίες θεραπείες για λευκότερα νύχια χωρίς λεκέδες.

 Γιατί τα νύχια κιτρινίζουν;

Οι πιο συχνές αιτίες των κίτρινων νυχιών:

  • μη χρήση βάσης βερνικιού νυχιών,
  • φαρμακευτική αγωγή (π.χ. αντιβιοτικά),
  • υπερβιταμίνωση,
  • κάπνισμα τσιγάρων,
  • ηπατίτιδα,
  • ψωρίαση,
  • μύκητες.

Σπιτικές θεραπείες για λεύκανση κίτρινων νυχιών

Χυμός λεμονιού για λευκότερα νύχια

Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστός για την λευκαντική του δράση. Περιέχει ένζυμα που λευκαίνουν τα νύχια και το δέρμα (αν έχετε μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, προσθέστε λεμόνι στις μάσκες προσώπου σας). Όσον αφορά την περιποίηση των νυχιών, τρίψτε μια φέτα λεμόνι στις πλάκες των νυχιών, ή μουλιάστε τα νύχια σε χυμό λεμονιού (χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για πιο ισχυρό αποτέλεσμα). Πλύνετε τα χέρια σας μετά από μερικά λεπτά και απλώστε μια ενυδατική κρέμα (ή κρέμα για τις παρανυχίδες, ιδανική επιλογή).

Μαγειρική σόδα για λευκότερα νύχια

Γνωρίζατε ότι η μαγειρική σόδα είναι λευκαντικός παράγοντας; Οι γιαγιάδες μας το ήξεραν και τη χρησιμοποιούσαν τόσο για τις δουλειές του σπιτιού, όσο και για την προσωπική τους περιποίηση. Λευκαίνει τα δόντια, απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και περιποιείται τα νύχια. Πώς να τη χρησιμοποιήσετε στα νύχια;

Είναι πολύ απλό: αναμίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο, αργανέλαιο ή αμυγδαλέλαιο με χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα (οι ποσότητες πρέπει να δημιουργούν την υφή πάστας) και τρίψτε το μείγμα στα νύχια. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας μετά.

Ξύδι για λευκότερα νύχια

Ακριβώς όπως το λεμόνι, έτσι και το ξύδι διαθέτει λευκαντικές ουσίες, κυρίως οξέα. Καταπολεμά μύκητες και βακτήρια, ενισχύει την ανάπτυξη των νυχιών εντατικά και μειώνει τους λεκέδες.

Η θεραπεία με ξύδι είναι τόσο εύκολη, όσο και οι προηγούμενες: ανακατέψτε ξύδι με ζεστό νερό: χρειάζεστε ίδιες αναλογίες π.χ. 50 ml ξύδι για 50 ml νερό. Βεβαιωθείτε ότι αρκεί το μείγμα για να μουλιάσουν τα νύχια.

Μουλιάστε τα νύχια σας για 15-20 λεπτά και μετά σκουπίστε τα. Δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνετε με νερό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα χεριών ή κρέμα παρανυχίδων.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις συνταγές στις ανάγκες σας, π.χ. ανακατέψτε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού και προσθέστε το αγαπημένο σας λάδι, ή και άλλα συστατικά με θρεπτική δράση: μέλι, χυμό αλόης, λιναρόσπορους. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε την επανόρθωση των νυχιών και τα κίτρινα σημάδια.