Διόρθωση Προβλημάτων Χρώματος Μαλλιών: Τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε: πηγαίνετε στο κομμωτήριο ή βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμενόταν. Τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε τα προβλήματα χρώματος μαλλιών;

Διόρθωση των πορτοκαλί μαλλιών

Το πορτοκαλί τρενάκι δεν είναι ακριβώς αυτό που σχεδιάζατε όταν είπατε ότι θέλατε να γίνετε ξανθιά. Πάρτε ένα τονωτικό με ισχυρά μωβ χρωστικά. Τα μωβ και το πορτοκαλί είναι αντίθετα στην παλέτα χρωμάτων, επομένως ένα προϊόν με μωβ χρώμα μπορεί να αντισταθμίσει την πορτοκαλί απόχρωση.

Διόρθωση των κίτρινων μαλλιών

Όπως και με τα πορτοκαλί μαλλιά, ένα τονωτικό με ισχυρά μωβ χρωστικά μπορεί να βοηθήσει να αντισταθμίσει την κίτρινη απόχρωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν και conditioner για ξανθά μαλλιά, που περιέχει μωβ ή μπλε χρώμα.

Διόρθωση των πολύ σκούρων μαλλιών

Αν τα μαλλιά σας βγήκαν πολύ σκούρα, μην πανικοβληθείτε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περιμένετε μερικές ημέρες. Τα μαλλιά συχνά φαίνονται πιο σκούρα αμέσως μετά τη βαφή, αλλά συνήθως στην κλίμακα των μισού με ενάμιση τόνου φουντούκια, η ένταση του χρώματος θα πέσει εντός 48 ωρών.

Διόρθωση των πολύ ανοιχτόχρωμων μαλλιών

Αν τα μαλλιά σας βγήκαν πολύ ανοιχτά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περάσετε ένα πιο σκούρο χρώμα στην απόχρωση που θέλετε. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μια ημιμόνιμη βαφή μαλλιών, γιατί είναι λιγότερο επιβλαβής για τα μαλλιά σας.

Διόρθωση των ανομοιόμορφων μαλλιών

Εάν το χρώμα των μαλλιών σας είναι ανομοιόμορφο, η καλύτερη επιλογή είναι να πάτε σε έναν επαγγελματία κομμωτή. Δυστυχώς, η διόρθωση αυτού του συγκεκριμένου προβλήματος μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στα μαλλιά σας αν προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας.

Τα προβλήματα χρώματος μαλλιών μπορεί να είναι αποθαρρυντικά, αλλά με τον κατάλληλο χρόνο και την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να διορθώσετε πιθανά λάθη και να αποκτήσετε το χρώμα των ονείρων σας.

Μην ξεχνάτε ότι τα μεγαλύτερα λάθη διδάσκουν τα μεγαλύτερα μαθήματα. Όσο περισσότερο πειραματίζεστε με το χρώμα των μαλλιών σας, τόσο καλύτερα θα κατανοήσετε πώς λειτουργεί και τι σας ταιριάζει καλύτερα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρυνθείτε αν κάτι πάει στραβά την πρώτη φορά.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε πάντα τον ειδικό σας πριν από οποιαδήποτε διαδικασία.